Gorge du Verdon

We kropen rond 8 uur uit bed.  Lotte had intussen al een mooie tekening afgewerkt.  Voor we ontbeten, sprongen we eerst nog onder de douche.  Rond 10 uur vertrokken we richting Gorge du Verdon.  Het beloofde zonnetje was helaas nergens te bespeuren...  We zagen - zoals we intussen al gewoon zijn - alleen maar regen.  In de buurt van Michel met zijn groot paard (Saint-Michel l'Observatoire) namen we de afslag richting Manosque.  Daar stonden we helaas een tijdje in de file.

Toen we eindelijk uit Manosque waren geraakt, reden we al snel tussen (geoogste) lavendelvelden op het plateau van Valensole.  Iets voor 12 uur stonden we op 'onze' parking, helemaal boven in Moustiers-Sainte-Marie.  We hadden geluk, want de parking is gratis vanaf 1 november.



In de regen beklommen we de gladde trappen richting het kapelletje van de Notre Dame de Beauvoir.  We keken uit over de mooie daken en het kerkje van Moustiers.  We gingen eventjes binnen in het kapelletje.  Tijdens de afdaling ging mama tegen de grond: poep nat en pijn aan de elleboog...



We dwaalden wat rond in de smalle steegjes.  Uiteindelijk belandden we in 'Chez Benoît', waar wij lekker pizza aten en Lotte een pasta, met ijsje als nagerecht.

We stapten zonder ongelukken terug naar de auto en begonnen aan onze trip in de Gorge du Verdon.  Bij de eerste stop hadden we een mooi uitzicht op het meer en de Gorge.  Bij de tweede stop moesten we nog 200 meter stappen over een glad paadje... Intussen was het wel gestopt met regenen.  Het uitzicht was super, alleen jammer dat er tien mensen in de buurt stonden die lawaai maakten voor dertig...  We stopten nog een paar keer en in La-Palud-sur-Verdon reden we richting de Route des Crêtes.  We genoten van enkele uitzichtspunten en voelden ons niet thuis tussen de fotografen met gigantische witte lenzen.



Na de Route des Crêtes keerden we terug richting Céreste.  Rond 18u30 gingen we winkelen en tanken en tegen 19 uur waren we terug in het huisje.  We konden voor het eerst een prachtige sterrenhemel zien.  Lotte was heel erg moe, want tijdens het eten moesten we haar al in bed stoppen.  Ik schreef nog het reisverhaal en mama leerde Spaans.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag