Apt

Rond 8u stond Wim op.  Lotte zat toen al een tijdje stilletjes te kleuren in de living.  Een uurtje nadien kwam ze me wekken met de vraag of ik mee naar het marktje van Apt wou gaan.  Natuurlijk!

Na ons ontbijt reden we in de zon (jawel) naar Apt.  Wat een heerlijk mooi weer vandaag!  Er was al zeer creatief geparkeerd toen we in Apt aankwamen (op de middenberm, op de voorsorteerstrook, in verboden straatjes,...), maar al bij al vonden we nog snel een plekje voor onze auto.

We liepen eerst op een pleintje met kraampjes met groenten en fruit, vrouwenkleding, eieren, kruiden, honing, lavendel,...  Daarna liepen we door de poort en volgden een wirwar van kleine straatjes en pleintjes met nog meer kraampjes.  In ieder straatje waar we inkeken, zagen we markt, tot ons hoofd ervan tolde.  Maar gezellig was het wel en dat gewoon in de stralende zon.  Zelfs een jas bleek overbodig.  Heerlijk genieten!
Tussen halfeen en twee uur begonnen de marktkramers de boel stilaan op te breken en zochten wij de weg naar onze auto.  We reden terug naar Céreste, waar we picknickten onder de Romeinse brug, die misschien toch ook weer helemaal niet van de Romeinen was geweest, afgebroken werd en pas veel later terug werd opgebouwd.  Maar het was wel een mooie brug.


We wandelden nog een beetje rond in de buurt van de brug en vonden her en der afgevallen takken met maretak.  Ook in de buurt van het huisje kuierden we nog een beetje rond, zalig in de zon.

Met de ramen open reden we naar de winkel voor nog wat brood.  Daarna installeerden we ons in de tuinstoelen in de zon, met een glaasje wijn, om de laatste zonnestralen op de vangen.


We rekenden de elektriciteit al af en pakten al zoveel mogelijk in.  Toch maar op tijd naar bed, want morgen hebben we een lange rit voor de boeg.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Galgenul - Tilisuna Hütte

Tilisunahütte - Lindauer hütte