Europa-treppe 4000 en Wiegensee

Misschien waren we gisteren toch iets te snel gaan slapen, want om 6u lagen we al wakker. Uiteindelijk zijn we toch nog wat in slaap gevallen voor de wekker om 8u afging. Na het ontbijt sprongen we in de auto en reden we naar Partenen.

Om 9u50 begonnen we daar aan de Europa-treppe 4000. 4000 trappen en een hoogteverschil van 700m. Het record staat op 21 minuten, wij deden er 1u10m over. We zochten tijdens het klimmen naar een geocache (maar we hebben één punt gemist en hadden geen zin om terug te keren). 4000 trappen is echt wel veel en nogal zwaar, maar al bij al raakten we vlot boven.

Europa-treppe 4000.

Boven zagen we dat er een andere geocache lag op 200m van de top, dus zouden we die wel eens snel doen. Het probleem was dat die 200m sloeg op de ingang van een lange tunnel. We trokken dan maar de tunnel in, op zoek naar een treintje. Het was enorm koud in de tunnel en pas na 2 kilometer kwamen we de trein en de cache tegen.

Daarna keerden we terug naar beneden (maar niet langs de trappen!). We zagen veel vlinders en paddestoelen.

Toen we beneden kwamen, vonden we dat we nog wel een serieuze wandeling aankonden. We namen de Tafamuntbahn naar boven en van daar wandelden we naar de Wiegensee. Dat was nog eens 400m stijgen. Die was wel veel kleiner dan verwacht, maar wel mooi (en rustig). Intussen begonnen de wolken zich te verzamelen boven Bielerhöhe (wat een haarspeldbochten!), dus keerden we snel terug naar beneden.

De Wiegensee.
Toen we terug in ons huisje waren, genoten we van een douche en gingen we eten bij de Italiaan. Daar merkten we pas echt dat we een zware inspanning hadden gedaan: wat een honger! Daarna kropen we heel moe in bed.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag