Roosbeek - Gaschurn

Na vele wegenwerken, maar zonder file, kwamen we - via een alternatieve route - rond 3u30 toe in de Montafon-vallei. In de winter kijken we dan ongedurig rond naar de eerste sneeuw in de vallei, de besneeuwde bergtoppen, de draaiende skiliften... Nu was het enkel donker. Slechts het vage schijnsel van straatverlichting...

Rond 4u parkeerden we ons in de Bonawinkel-straat. We probeerden ons zo goed als mogelijk te nestelen in de auto. Uiteindelijk moeten we dan toch in slaap gevallen zijn. Om 7u viel ik uit de lucht toen Hannes onze auto had opgemerkt en ons al de sleutel kwam geven. Slaperig namen we die aan en gingen we naar de Ferienwohnung waarop die sleutel paste. We keken vlug overal rond en kropen tot de middag in bed.

Toen we wakker werden, was het druilerig weer. Ondanks de regen, gingen we toch naar buiten, boodschappen doen, wat rondwandelen in het dorp,... Een nobele poging om wakker te blijven. Het dorp is nu zo anders dan in de winter: vele winkels zijn nu gesloten (omdat niemand iets kan doen met ski's in de zomer) en de nood aan après-ski is toch ook net iets minder in de zomer.

We waren blij toen het laat genoeg was om te gaan eten (de Italiaantjes herkenden ons toch), want daarna konden we eindelijk echt slapen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag