Plakias

Lotte maakte ons wakker en stond recht in bed te kijken wanneer we haar eruit zouden halen. We namen uitgebreid de tijd voor een lekker ontbijt.

Daarna sprongen we in de auto richting Plakias. Het eerste deel was over de grote weg langs de kust, toen we bij Rethimnon het binnenland in reden werd het al snel smaller. Na een tijdje moesten we een zijweg nemen naar Plakias: tamelijk smal met af en toe een overstekende geit. Net voor we in Plakias aankwamen reden we nog door een mooie kloof (de kloof van Kourtaliotis).

Aan de rand van Plakias, dicht bij de Libische zee, vonden we een grote parking.

We liepen wat langs de zee, staken de Molenbeek over, waarin we veel visjes zagen zwemmen en begonnen onze wandeling richting Mirthios. Al snel waren we uit Plakias en liepen we over rustige weggetjes naar boven. We liepen tussen de olijfbomen en kwamen al snel bij de (grote) overblijfselen van een oude molen.

We steken de Molenbeek over.

Iets later moesten we over stenen de Molenbeek oversteken. Al snel kwamen we aan bij een kerkje, een mooi brugje en een tweede molen. Na deze molen begon het pas echt te klimmen richting Mirthios. Het was heel warm, dus echt snel gingen we niet vooruit.

De overblijfselen van de molen.

Gelukkig was het niet zo ver en bij het binnenwandelen van Mirthios konden we aan het oude washuis genieten van wat schaduw en het frisse water van een bronnetje.

We klommen de trappen op naar Taverna Plateia. Daar aten we Meze voor twee personen terwijl we genoten van het prachtige uitzicht op de Libische zee.

Lekker eten in Mirthios.

De terugweg naar Plakias ging heel snel. We installeerden ons op het strand en gingen met onze voetjes in de zee. Lotte vond het toch maar niets om met haar kleine voetjes in de grote zee te staan. Ze vond het wel heel leuk om op het piknik-dekentje te zitten en eerst naar mama en dan naar papa te kijken die in de zee zwommen.

Genieten van de zee.

Op de terugweg stopten we nog eens bij de kloof van Kourtaliotis waar we genoten van het uitzicht.

Terug in het hotel namen we een bad en 's avonds genoten we opnieuw van het lekkere eten. Na het flesje gaf Lotte over zodat we nog een douche moesten nemen. Daarna kropen we alledrie in bed.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag