Reisenschuh

Lotte was al erg vroeg uit de veren vanmorgen en begon al te spelen in de living.  Papa stond eerst op en bouwde hoge torens met haar, terwijl mama nog even mocht blijven liggen.


We aten pudding (met verse koemelk) voor ontbijt en gingen dan naar buiten.  Het fietsen lukte niet zo goed (Lotte was afgeleid, vergat te trappen,...).  We gingen naar de winkel om eten en kerstcadeaus te kopen.  De winkel leek gevuld met mensen met haast en in plundermodus...


Terug bij het huisje was de jongste dochter van de boerderij buiten aan het spelen en zich goed vuil aan het maken.  Lotte ging bij haar zitten en de twee vriendinnetjes speelden en taterden met elkaar, alsof er geen verschil in taal was...


Even later kropen we onder ons drietjes de weide naast de boerderij omhoog (en ja, die was op het einde erg steil!).  We volgende de slingerende weg naar boven, in de hoop een mooi(er) uitzicht te hebben of een bank te vinden, maar jammergenoeg stonden we ineens voor een afsluiting en konden we niet verder.  We zetten ons neer voor het hek en aten een koekje (of twee), alvorens we aan de afdaling begonnen.  Het was wel aangenaam in het zonnetje, maar we aten toch maar binnen omdat ze zich af en toe achter een wolk verstopte (en dan is het ineens fris).


Na het eten speelden we eerst gezelschapsspelletjes (De wereld rond met Kaatje) en gingen nog wat naar de speeltuin.  Lotte had nog zin om te fietsen en het ging al heel wat beter dan vanmorgen.  Zolang ze niet doorheeft dat we haar niet meer vasthebben, fietst ze al flinke stukken zelf!


Het koelt hier wel snel af (de zon verdwijnt snel achter de bergen), dus na het fietsen konden we wel een warme chocomelk gebruiken.  Spijtig genoeg werd het ook stilaan tijd om op te ruimen en in te pakken...  Morgen trekken we naar Saladina en Lotte vindt het toch maar raar dat we daar naartoe gaan zonder onze ski's.  Hopelijk is ze niet te hard ontgoocheld dat er geen sneeuw ligt!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag