La Serena - Pisco Elqui

We werden pas rond 7 uur wakker.  We waren dus duidelijk moe genoeg om al direct de zes uur tijdsverschil te vergeten.  Om 8 uur gingen we in de koude eetzaal ontbijten.  De warme chocomelk smaakte extra lekker.

We gingen nog eens naar de winkel om twee flessen eclipspisco te halen voor Marnik en Karin.  Lotte ging nog eventjes spelen in de speeltuin net naast de winkel.  Terug in ons huisje kwam de taxi ons al snel oppikken om ons naar de luchthaven te brengen om onze huurwagen op te pikken.  Daar oefende mijn vrouwtje haar Spaans door een gesprek te voeren met de plaatselijke agenten.  We kregen al snel onze Volkswagen.


We reden op de Ruta de Estrellas richting Pisco Elqui.  Lotte viel al snel in slaap, maar een kwartiertje later was ze alweer enthousiast aan het rondkijken.  De bergen en de cactussen werden steeds groter.  We passeerden nog een mooi stuwmeertje en na ongeveer 1u45 rijden, kwamen we aan in Pisco Elqui.


Nadat ik een éénrichtingsstraat de verkeerde kant was ingereden, vonden we toch nog vrij gemakkelijk ons huisje.  We sleurden onze valiezen de trappen af en genoten van een laat middagmaal.  Daarna gingen we het dorpje verkennen.  Er liepen, zoals dat de gewoonte is in Zuid-Amerika, heel wat honden los in het gezellige dorpje.  Gelukkig vond Lotte dat niet zo erg.


We konden het kerkje bezoeken en toen Lotte in de speeltuin aan het spelen was, begon een groep trommelaars te spelen op het marktje.  Terug in het huisje trokken we snel onze dikke jas aan, want het wordt hier snel koud eens de zon achter de bergen zit.


Lotte was heel erg moe, dus keerden we snel terug naar Pisco Elqui om te eten.  Mama en Lotte aten een eitje met frietjes, ik genoot van een lamsgerechtje.  En we dronken natuurlijk een lekkere Pisco Sour.  Toen we terugkeerden konden we al genieten van een prachtige zuidelijke sterrenhemel.  We zagen ook een auto pardoes tegen een muurtje rijden.  Ik nam nog wat fotootjes van de melkweg.


Lotte bleef nog een hele tijd praten in bed en vond het niet zo leuk dat de elektriciteit uitviel en haar nachtlampje dus ook.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Galgenul - Tilisuna Hütte