Parc Ornitologique

Om 6u maakte Lotte ons een eerste keer wakker. Gelukkig konden we haar overtuigen om nog wat te slapen. Om 7u mocht ze dan toch onze kamer binnen om nog wat te spelen in de "tent". Iets voor 8u stonden we op. Na het ontbijt speelde Lotte nog wat met de Duplo en iets voor 9u vertrokken we naar het vogelpark in de Camargue.


We hadden amper 4km gereden of we moesten al stoppen, want we zagen in een weide net naast de weg een heleboel ooievaars en reigers zitten. Er stond een koude wind, dus we hadden onze jas aangetrokken. Lotte droeg zelf een muts en handschoenen. We bewonderden de vogels die echt wel heel dichtbij zaten. Na een halfuurtje reden we verder, deze keer naar het echte vogelpark.


Het was druk op de parking en ook aan de ingang moesten we eventjes aanschuiven. Binnen in het park zagen we al snel een heleboel reigers (blauwe reigers en grote en kleine zilverreigers). Al snel zagen we ook een heleboel flamingo's (flaflingo's volgens Lotte). Lotte stapte meer achteruit dan vooruit en was nogal afgeleid, dus snel gingen we niet vooruit. Ze kreeg ook een bloedneus, en gelukkig bracht een vriendelijke mevrouw ons zakdoekjes om wat te helpen.


Iets voor 12u vond Lotte een mooi bankje (volgens Lotte waren alle bankjes daarvoor eigenlijk ook wel mooi genoeg) om te eten. Met zicht op een meer vol flamingo's genoten we van onze Franse pick-nick. In een uitkijkhutje keken wij naar de vogeltjes terwijl Lotte op het potje zat.


Na 4 uur wandelen (amper 3,5km) waren we terug bij de auto. We wilden nog eens naar de zee gaan in Saintes-Maries-de-la-Mer, maar daar was het zo druk dat we geen parkeerplaats vonden. Zo erg was dat niet, want Lotte was intussen in slaap gevallen. Terug bij het huisje maakten we pudding, experimenteerden we met het maken van een timelapse en reed Lotte nog een hele tijd op haar fiets.


We gingen nog reuzedenneappels rapen op de oprit van ons huisje, ontdekten nog 3 vleermuizen en zagen een boomkikker.


Intussen was de zon ondergegaan, dus gingen wij naar binnen om te koken en te eten. We lazen nog wat en namen een douche voordat Lotte ging slapen. Daarna lazen wij nog wat verder en bekeken de timelapse al eens. Wij kropen ook vroeg in bed.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Galgenul - Tilisuna Hütte

Tilisunahütte - Lindauer hütte