Roosbeek - Saint-Gilles

De wekker liep al om 3u00 af deze morgen. Enorm vroeg, maar blijkbaar was het toch makkelijker om uit bed te raken dan de voorbije dagen. Nadat we de laatste spullen hadden ingepakt en Lotte hadden wakkergemaakt, vertrokken we om 3u50 richting Frankrijk.

We reden deze keer niet via Jodoigne, maar via Haasrode en Waver. Dat is wel iets verder, maar je kan wel beter doorrijden en er zijn veel minder verkeerslichten. Lotte lag al heel snel te slapen, bij mama duurde het iets langer.

In Luxemburg stopte ik eventjes om te tanken. Daar was Lotte blijkbaar goed wakker, want ze schreeuwde af en toe: "Mama, wakker worden!". Na een korte stop, waarbij Lotte naar het toilet ging en haar luier inwisselde voor een slipje, was ze toch wat rustiger en konden we goed doorrijden tot in Langres.

Het was tamelijk rustig op de weg, dus konden we snel heel wat kilometers afleggen. Enkel in Lyon stonden we wat in de file. Iets voor de middag stopten we en aten we opnieuw lekkere quiche. We stopten nog eens op 80km van Saint-Gilles, omdat Lotte zei dat ze naar het toilet moest, maar dat bleek toch niet het geval te zijn. Toen we opnieuw wilden vertrekken, kreeg Lotte een bloedneus. Intussen was het stralend weer geworden: op 10 kilometer veranderde het van een totaal bewolkte lucht naar een stralende hemel, zonder wolken. De temperatuur steeg ook van 10 naar 20 graden. 

Voorbij Saint-Gilles zagen we enkele ooievaars vliegen. Ons huisje vonden we niet direct en dat vond Lotte echt niet leuk... Maar na 1000km in de auto te zitten valt dat wel te begrijpen natuurlijk. Uiteindelijk bleek dat we 4km te ver zaten.

De poort bij de oprit was gesloten, maar na een telefoontje waren we gered. De eigenares reed naar het huisje, terwijl wij probeerden te volgen. Het is een leuk huisje, met alles wat we nodig hebben. Het ligt echt afgelegen van alles en iedereen. Ideaal dus. Le petit Rhône stroomt net achter het huisje.


Lotte ging direct op verkenning en koos een bedje uit. Daarna wilde ze vooral spelen. Nadat Lotte en ik hadden gespeeld en mama de auto had uitgeladen, gingen we wat wandelen / fietsen in de buurt. Ook al had de eigenares gezegd dat er geen muggen meer zitten, toch hadden we er heel wat last van.


Nadat we lekkere lamscouscous hadden gegeten, en Lotte nog wat speelde en tekende, gingen we genieten van een mooie zonsondergang. Daarna namen we nog een douche en staken Lotte in bed. We lazen nog wat en kropen ook snel in bed.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Galgenul - Tilisuna Hütte