Den Gamle Kongevegen

Lotte maakte ons iets voor 9u wakker, maar aangezien de wekker om 9u stond, was dat perfect op tijd. Het zag er niet zo mooi weer uit buiten: mistig en grijs. Na ons ontbijt en het uittesten van onze nieuwe tassen voor chocomelk, deed Lotte haar grote boodschap op het potje. Flinke meid!


We maakten ons klaar voor de wandeling van vandaag: 'Den Gamle Kongevegen', de oude koningsweg van Oslo naar Trondheim. Deze wandeling passeert aan het hotel, dus vandaag moesten we niet met de auto rijden. Dat deed ook wel eens deugd. We zagen dat er een sauna is in het hotel, misschien wel interessant om binnenkort eens te proberen. 


De weg begon al direct met een heel stevige klim. Gelukkig lagen er niet al te veel stenen, zodat we goed konden doorstappen. Het eerste deel van de wandeling was door een bosje, maar al snel zaten we boven de boomgrens. Intussen was het zonnetje beginnen schijnen, dus was het wel warm tijdens de klim. Het paadje was breed en bestond uit lange rechte stukken. Niet echt wat we gewoon zijn in Noorwegen. Na drie kilometer stappen kwamen we op het hoogste punt. Van daar hadden we een mooi uitzicht op de besneeuwde toppen van Dovrefjell. 


De afdaling ging snel. Iets voor we op de grote weg kwamen (de E6), zochten we een mooi plekje om te picknicken. Daarvoor wilden we naar een meertje stappen, maar de stenen in het riviertje waren helaas te glad en Sara (met Lotte in de rugzak) gleed onderuit, pardoes het water in. Resultaat: doorweekte schoenen (binnen en buitenkant) en drie boeken die het water invielen en snel kopje onder gingen. Gelukkig hadden Sara en Lotte niets, ze waren alleen een beetje geschrokken. 


We keerden dus iets terug en deden onze picknick in het rendiermos. Ik probeerde een timelapse te maken, maar het mos was zo diep (5 cm) dat het fototoestel omviel. Een tweede poging had meer succes. Na het eten keerden we terug langs dezelfde weg, sommigen met natte voeten.


Op het hoogste punt was het heel hard aan het waaien. Toch klommen we nog een beetje hoger naar een topje om te genieten van het mooie uitzicht. De terugweg verliep vlot. In het bos viel de wind eindelijk weg. Gelukkig had Sara geen blaren, want op natte voeten lopen vergroot het risico daarop.


Na de wandeling kropen we in de hot-tub, een warmwater (39 graden!) bubbelbad. Lotte was eerst een beetje op haar ongemak, maar al snel was ze zich goed aan het amuseren in het water. Wel jammer dat er zoveel wind stond. Daarna namen we een douche en aten we wat. Maar Lotte was zo moe en hongerig, dat we al snel aan het avondeten begonnen. Daarna ging Lotte vroeg (18u45) slapen. 


Wij deden de afwas en gingen buiten een timelapse maken, terwijl we een boekje lazen op een grote steen. Terug binnen lazen we nog wat verder en schreven we het reisverhaal.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Galgenul - Tilisuna Hütte