Naar Hellesylt

De wekker maakte ons wakker om 8u. Lotte werd iets later wakker. We pakten de rest van onze valiezen in, Lotte dronk haar flesje, Sara kuiste het huisje en ik laadde de auto in. Rond 9u45 waren we klaar om te vertrekken. We namen afscheid van de eigenaar van het huisje en vertrokken richting Hellesylt.


We stopten eerst nog eens bij de Joker in Tyinkrisset om brood te kopen en reden toen verder langs dezelfde weg als gisteren. Op de 51, iets voor Bygdin namen we een pauze. We aten wat en maakten een timelapse. Lotte had grote honger, want ze at anderhalve boterham op. Het was een mooi plekje om te eten, tussen de besneeuwde bergen, maar wel wat koud.


We reden verder tot we de 15 konden nemen. Al snel zaten we in Lom, een groot, toeristisch stadje, waar we eventjes stopten bij de mooie stav-kyrkje. In de buurt van Skjåk zag ik plots een eindje van de weg een eland zitten. We parkeerden ons langs de kant van de drukke weg en namen fotootjes en filmpjes. 


Een eind verder stopten we nog eens op een parking tussen besneeuwde bergtoppen. Er volgde nog een stevige afdaling richting Stryn, maar vanaf dan reden we op een aangenaam wegje richting Hellesylt. Bij het binnenrijden in Hellesylt hadden we een mooi uitzicht op de fjord. Wij moesten nog enkele kilometers weg van de fjord rijden naar ons huisje.


Om 16u30 kwamen we daar eindelijk aan. Het was een verschrikkelijk lange rit. De omgeving is hier ook enorm mooi. Het huisje staat dicht bij een riviertje tussen de bergen. Het huisje zelf is ook heel comfortabel. De temperatuur was hier ook heel aangenaam, want we konden in T-shirt rondlopen. 


We laadden de auto uit en spraken wat met de eigenaar. Lotte was in haar nopjes met de schommel en de glijbaan! We gingen nog winkelen in Hellesylt en aten 's avonds buiten. Toen Lotte in bed lag, schreven wij nog de reisverhaaltjes, haalden de foto's en filmpjes binnen en namen een douche.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag