Kiel – Roosbeek

Het was even na middernacht toen we wakker werden van een zachte “boenk”: Lotte was uit haar bedje gevallen en sliep rustig verder op de grond. Aangezien ze daar precies wel goed lag, hebben we haar maar laten liggen (i.p.v. haar te wekken als we haar zouden optillen). Zo sliepen we nog verder tot 7u30.

We maakten ons op ons gemak klaar en gingen naar de ontbijtzaal. Het weer was intussen helemaal omgeslagen (regen en mist). De winkelstraat was nog rustig, want alle winkels waren nog gesloten. Ik bleef met Lotte aan een tafeltje zitten, terwijl papa op zoek ging naar lekkernijen voor zijn meisjes en zichzelf (zalm, pannenkoeken, omelet met truffel,...). Gelukkig was Lotte beter in vorm dan gisterenavond!

Na ons ontbijt was het weer een bedrijvigheid van jewelste in de winkelstraat. We speelden wat in onze kajuit en even voor 10u daalden we af naar de vierde verdieping, naar onze auto. Wel grappig om te zien hoe sommige mensen vertwijfeld alle rijen afspeurden, in de hoop hun auto terug te vinden.


Tegen 10u15 konden we de boot afrijden en echt aan onze terugkeer beginnen. Met een 600-tal km af te leggen, was het verwachte aankomstuur volgens de gps 17u30. Jammergenoeg was er erg veel file in de richting van Osnabrück, zo erg zelfs dat we beslisten niet langer aan te schuiven maar binnendoor te rijden en een andere autostrade te nemen. Helaas was het daar niet echt beter: wegenwerken, file, regen,... (en dan dan nog op een zondag!). Een keer in Nederland was het gelukkig niet meer druk en konden we vlot doorrijden, maar we hadden toen al erg veel tijd verloren natuurlijk.

We haalden nog snel frietjes en zetten dan de laatste kilometers in. Ik voelde me steeds vrolijker worden naarmate we dichter bij huis kwamen. Lotte herkende onze straat meteen en begon enthousiast te kirren. Ze was nauwelijks geïnteresseerd in eten maar des te meer in het speelgoed dat was thuisgebleven. Alles moest herontdekt worden! Toen ze in haar oogjes begon te wrijven, staken we haar in bedje en daarna pakten we al wat spullen uit. We ploften ons neer in de zetel en proefden de aquavit die we op de boot hadden gekocht. Lekker! Een waardige afsluiter van een superleuke vakantie in een prachtig land...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Galgenul - Tilisuna Hütte