Holmenkollen en boot naar Kiel

Lotte had flink geslapen in het grote bed. Ze werd rond 7u30 wakker door het lawaai van een grote vrachtwagen. We genoten van een heel uitgebreid ontbijt met kleine chocoladekoekjes, zalm, pannenkoeken, ...


Het was lekker zonnig, dus konden we na het ontbijt in T-shirt naar buiten richting het skimuseet. We namen al enkele spullen mee die we in de auto staken. Aangezien de ingang van het ski-museum boven aan de schans was, en wij beneden stonden, besloten we om te kijken of er beneden al iets te beleven viel. We konden inderdaad beneden al genieten van de gigantische Holmenkollen-schans. Je kon zomaar het stadion binnenwandelen. De schans is echt wel enorm: niet te geloven dat daar mensen vanaf springen en het nog overleven ook.


Er zijn ook enorm veel zitplaatsen voor de supporters. Vanop die zitplaatsen moet je een fantastisch zicht hebben op de springers. Wij vonden het in ieder geval al indrukwekkend hoe ver en hoe hoog (of diep) er gesprongen wordt (ook al ligt er nu geen sneeuw).


We wandelden nog even verder en kwamen bij een groot biathlon stadion. Daar werd nu al heel hard getraind voor de wereldkampioenschappen die daar volgend jaar zullen plaatsvinden. Het ganse parcours is gebetonneerd, dus werd er druk geoefend op rollerski's. Ook heel indrukwekkend vanop welke afstand er wordt geschoten.

We keerden terug naar de schans en klommen via de trappen van het stadion naar de ingang van het museum. Best wel vermoeiend! Het museum was echt de moeite waard: de geschiedenis van de ski en het skiën, de geschiedenis van de Holmenkollen-schans, ... Daarna gingen we met de lift tot helemaal naar boven. Wat een schitterend uitzicht heb je hier. En echt wel indrukwekkend om van daar te durven springen.


We haastten ons nog naar het hotel, zodat we nog net voor 12u konden uitchecken en reden naar de haven. Het was drukker dan verwacht in Oslo, zodat we pas om 12u30 aankwamen. Dat was nog altijd ruim op tijd. Rond 13u30 konden we dan met de auto op de boot rijden.

We zochten en vonden al snel een zeteltje op het zonnedek waar we genoten van het warme weertje en keken naar de vele boten. Op een bepaald moment moet er ons echt wel een belangrijke boot gepasseerd zijn, want die boot werd gevolgd door een helikopter en een massa andere boten. We keken nog naar twee jetskiërs die aan het spelen waren op de golven die onze boot maakte.


Wij gingen binnen nog wat inkopen doen en al snel was het 17u30, tijd om te eten. Lotte was niet gelukkig en maakte nogal wat kabaal in het grote en chique restaurant. Gelukkig kon ze getroost worden op de schoot van mama. Ik ging bordjes vol lekkers halen. De keuze was enorm groot. Na het eten speelden we nog wat met Lotte. Buiten was het intussen aan het regenen.

Rond 21u legden we Lotte in het grote bed, wij kropen op hetzelfde moment in bed.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Galgenul - Tilisuna Hütte