Arles

Het ontwaakritueel was hetzelfde als gisteren: tegen 6u stond Lotte al aan haar deur te morrelen, maar we konden haar gelukkig (met behulp van Fibonacci) overtuigen om nog een uurtje in haar eigen bedje te kruipen, vooraleer ze nog een uurtje bij ons in bedje kwam soezelen en spelen (in de "tent").


Na het ontbijt speelden we nog wat met de Duplo en namen we spulletjes klaar voor de dag. We verschoten dat het ineens al half tien gepasseerd was (precies wat tijd "kwijtgespeeld"). We reden door de velden naar Arles, waar we gratis konden parkeren, omdat het een feestdag was. Maar ondanks de feestdag waren er wel opvallend veel winkels open. Monumenten, zoals het Romeinse theater en amfitheater waren dan wel weer gesloten, maar gelukkig heb je van buiten ook al een mooie indruk...


We kuierden door de rustige, vaak autovrije (of tenminste autoluwe) straatjes (in t-shirt!), bewonderden de fonteintjes (en staken onze vinger er in), ... Lotte stapte weer flink, zodat we zouden vergeten dat we met een driejarige op staan waren (korte beentjes worden toch rapper moe). Tegen de middag kwamen we op het marktplein terecht, waar bij bijna alle restaurants werd geprobeerd om ons het terras op te lokken. We kozen het rustigste terrasje uit en bestelden ons een karafje roséwijn en een tapasbordje en een pesto-bruschetta. We aten ook nog een ijsje, maar dat was jammergenoeg niet zo lekker als we hadden gehoopt... We struinden verder door de straatjes naar de auto. Tegen dat we terug waren bij het huisje lag Lotte vast te slapen, dus we lieten haar nog maar even liggen (mama viel ook in slaap). 


Daarna gingen we op het domein nog een beetje wandelen en Lotte amuseerde zich op haar loopfietsje.


We genoten van de prachtige zonsondergang (veel wolkjes!), vooraleer we binnen gingen om te eten. 


Aangezien Lotte goed geslapen had in de auto, mocht ze van ons wat langer opblijven om met de Duplo te spelen. Daarna lazen wij nog wat (boek nr 2 is ook al uit!) en namen we een douche. Rond 22u gingen we al slapen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Galgenul - Tilisuna Hütte