Wandelen rond Ispagnac

Lotte riep vanochtend pas een eerste keer om 7u15, omdat ze Fibonacci wilde hebben. Ze sliep nog verder tot 8u voordat ze zelf de moeilijke deur opendeed en bij ons kwam. Wij bleven nog tot 9u liggen. Dat deed wel eens deugd.


We aten lekkere pudding en Lotte en mama waren veel plezier aan het maken met de Duplo-blokken. Rond 10u vertrokken we naar de Casino om nog wat brood te kopen. We stapten verder naar onze auto om onze stapschoenen aan te trekken. Lotte was nog een beetje moe en wou in de draagrugzak.


We kwamen al vlug aan een mooie brug over de Tarn. Daar gooide Lotte wat stenen in het water. De smalle straat ging al snel over in een breed aarden weggetje. Het pad klom goed en Lotte viel al snel in slaap. We werden eventjes opgeschrikt door een vriendelijke loper, die er mee inzat dat hij ons had doen schrikken.


Bij het hoogste punt namen we een afslag naar de GR. Het paadje door het bos werd nu heel smal, golfde op en neer en was af en toe glad. Het pad begon goed te dalen en net voor we terug op de weg kwamen, moest Lotte naar het toilet. Aangezien het intussen middag was en we een mooi uitzicht hadden, besloten we daar te eten en een timelapse te maken.


Na het eten daalden we verder af richting een tweede brug. Lotte speelde mama en liep rond met de draagrugzak. We vonden een steen met een mooie fossiel en namen die mee. Lotte begon vanaf dan natuurlijk ook stenen te verzamelen. Gelukkig was het niet meer zo ver tot de brug over de Tarn, waar Lotte haar stenen naar beneden kon gooien.


Al snel zaten we opnieuw in Ispagnac waar we de mooie romaanse kerk bezochten. Het was nog tamelijk vroeg toen we terug waren aan het huisje, maar het was intussen bewolkt geworden en er werd regen voorspeld. Lotte speelde met de Duplo en mama maakte lekkere pasta klaar. Na het eten speelde Lotte nog verder. Mama moest plots een baby zijn en Lotte de mama. Er werd wat afgelachen! Ik moest ook meespelen, meestal als oma. Plots begon Lotte zelf de Duplo op te ruimen en iets later lag ze flink in bed.


Wij keken nog naar een filmpje, namen een douche en kropen vroeg in bed.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Galgenul - Tilisuna Hütte