Autorit naar Flåm

Omdat we wisten dat het vandaag slecht weer zou worden, hadden we de wekker niet gezet. Toen we om 8u wakker werden, was het inderdaad aan het gieten. Dus namen we de tijd om rustig wakker te worden en te ontbijten. En de potjestraining was een groot succes!

Even voor 10u kropen we in onze regenjas in de auto en reden we richting Aurland. Onderweg werden we getrakteerd op prachtige zichten op meren en fjorden (die niet in verbinding stonden met de zee) en op besneeuwde bergen (van de Hallingskarvet) waaruit prachtige watervalletjes tevoorschijn kwamen. We moesten door vele tunnels die vaak erg donker waren (Bosnische toestanden!) en soms zelfs een stevige haarspeldbocht bevatten.


Rond het middaguur kwamen we toe in Aurland. We dachten daar iets te kunnen eten, maar de twee “kaffeen” serveerden geen van beide lunch. Dan maar doorrijden naar Flåm. Daar konden we onze eerste echt fjord (die in verbinding staat met de zee en omgeven wordt door bergen) bewonderen. De veerboot die toekwam, maakte het plaatje compleet!


We gingen eten en wandelden daarna nog wat rond in Flåm. De souvernirwinkeltjes waren echt overspoeld door (bussen) toeristen. Vreselijk!

Daarna reden we terug naar onze hut met gras op het dak in Geilo. Toen we daar toekwamen, scheen het zonnetje alweer.

In onze hut aten we en keken nog naar een filmpje voor we in bed kropen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag