Bergen

Vandaag was Lotte opnieuw wakker om 6u15. Maar gelukkig konden we haar opnieuw tot 8u bezig houden. We aten de rest van de trollenpap als ontbijt. Koud is die ook wel lekker.


In de voormiddag speelden we wat aan de fjord, terwijl we een timelapse-filmpje probeerden te maken. Af en toe zagen we een reiger langsvliegen.


We vertrokken rond 11u30 nog naar Bergen, een lange rit van 2u30. We reden door veel en lange tunnels. De landschappen waren opnieuw enorm mooi. We konden vaak genieten van de fjorden. Rond 14u parkeerden we ons in een grote parking aan de rand van Bergen. Na enkele minuten verloren lopen vonden we toch de goeie weg naar het centrum. We passeerden eerst een groot park met een meer, voor we in de winkelstraat aankwamen. Enkele (echt goede) muzikanten maakten het wandelen leuker.

Het leuke gedeelte van Bergen begint aan de vismarkt. Echt heel gezellig! Enorm veel kraampjes waar je de vis kan aanwijzen, die dan ter plaatse wordt klaargemaakt. Wij kochten een broodje met gerookte zalm (en garnaaltjes) en liepen verder naar Bryggen: het oude gedeelte van de stad. Heel veel mooie, kleurige huisjes aan het water. Je kon ook kleine, smalle straatjes tussen de huisjes ingaan.


We bezochten enkele hippe winkeltjes in de kleurige huisjes en kochten gamba's op het vismarktje vooraleer we terugkeerden naar de auto. Het weer in Bergen was heel wisselvallig. Soms goot het enorm hard, maar twee minuten later kon de zon alweer schijnen. 


Op de terugweg begon het heel hard te regenen. Rond 20u30 waren we eindelijk terug aan onze yurt. We stopten Lotte snel in bed, want ze was enorm moe. Wij maakten de gamba's klaar op het kampvuur. Wat een lekker maaltje! We deden nog vlug de afwas en kropen in bed.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Galgenul - Tilisuna Hütte