Oslo - Geilo

Om 7u15 maakte Lotte ons wakker. Ze had de ganse nacht in het grote bed geslapen en was er dus niet uitgevallen. Na het ontbijt (lamscouscous) gingen we terug naar buiten, om te genieten van het mooie uitzicht. Het was mooi weer, het zonnetje scheen en de wind was volledig gaan liggen. We zaten intussen in de Oslofjord, dus konden we al genieten van het mooie Noorwegen.


Rond 10u gingen we naar de auto. Gelukkig vonden we die snel terug en rond 10u30 reden we de boot uit en Noorwegen in. We reden eerst nog eventjes door Oslo, de rustige hoofdstad van Noorwegen. Al snel buiten Oslo werd het landschap mooier en mooier. de beboste bergen in combinatie met een meer deden ons al snel verlangen naar lange wandelingen. We stopten een eerste keer aan een meertje. Lotte was heel blij dat ze eindelijk een beetje kon rondwandelen.

Iets voor 13u stopten we aan een mooi, wit kerkje in Noresund. Daar konden we op een bankje picknicken terwijl we genoten van een prachtig zicht op een meer. Toen we na het eten en een kort wandelingetje terug naar onze auto liepen, werden we tegengehouden door een Noorse dame. Die vertelde ons dat er aan de andere kant van het meer een sprookjesmuseum was. We reden dus naar de overkant van het meer. Daar was het nog een eindje stappen van de parkeerplaats naar de ingang van het museum. We kwamen net om 14u aan. 14u bleek ook het sluitingsuur te zijn op zaterdag...


We konden dus niet binnen, maar Lotte heeft zich wel goed geamuseerd: dennenappeltjes rapen, oefenen om te springen, snel naar beneden lopen,... Altijd met een grote glimlach. Daarna reden we door tot in Geilo. Mijn twee meisjes hebben een stuk van het mooie landschap niet gezien, want ze lagen in dromenland. Intussen was het wel beginnen regenen. 

Na het inchecken (rond 16u30) trokken we naar onze hut (met gras en boompjes op het dak). Nadat we alles hadden uitgeladen, trokken we rond 18u naar de winkel. De weg werd steeds smaller en werd een aardebaantje. Lotte vond het heel grappig, want ze was aan het gieren van het lachen. Waar de winkel volgens de GPS moest zijn, zagen we niets. Op de terugweg naar Geilo kwamen we gelukkig nog een supermarkt tegen. 

Rond 19u waren we terug bij het huisje. Lotte at flink een boterhammetje en werd in bed gestopt. Wij aten nog, namen een douche en schreven het reisverhaal.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag