Naar Essoyes

We hadden de wekker gezet om 8u. Tijdens het ontbijt kregen we foto's te zien van het huis van Maxime en Laetitia in Esparron. Na het ontbijt staken we nog snel de laatste spullen in de auto. We gingen terug naar binnen om te betalen en om afscheid te nemen van Maxime en Laetitia. We werden overladen met cadeautjes (onder andere twee grote flessen lavendelessence). We werden uitgezwaaid en vertrokken al hobbelend naar de D17.

De vele bochten langs de Gorges du Verdon werden Lotteke een beetje te veel, want met zicht op het Lac de Ste-Croix moest ze overgeven. Gelukkig konden we snel stoppen om alles op te ruimen en Lotte nieuwe kleertjes aan te doen. 

Na een ganse tijd reden we in Oraison de autostrade op richting Aix-en-Provence. Rond Orange stonden we een half-uurtje in de file (voor de péage). In de buurt van Avignon stopten we om te tanken en om ons middagmaal te eten. Het vervolg van de rit verliep vlot tot in Lyon. We moesten door Lyon rijden en dat zorgde toch voor heel wat file. 

Iets voor Dijon namen we opnieuw een pauze om wat te eten. We stonden dicht bij een klein speeltuintje met een schommel en een glijbaan en Lotte zag die net voor we gingen vertrekken. De volgende 45 minuten was ze aan het wenen en riep ze 'Glijbaan!' in de auto. Gelukkig werd het uiteindelijk toch beter en al snel reden we de autostrade af. De laatste 30km naar Essoyes reden we over brede en rechte wegen. Heel af en toe reden we eens door een klein dorpje.


Exact om 19u reden we de parking van het hotel op. In het piepkleine Essoyes stond een veel te groot hotel, versierd met neon-lichten: duidelijk minder rustig dan de voorbije week. Na het inchecken werden we naar onze kamer gebracht. Lotte schrok nogal van de liftdeur en was niet op haar gemak in de kamer. Gelukkig kon ze met de hulp van een koekje getroost worden en was ze tijdens het avondeten opnieuw onze vrolijke meid. 

Wij genoten van een flesje van de plaatselijke champagne tijdens het eten. Rond 21u staken we Lotte in het grote bed. Wij zaten nog een beetje bij Omi en Opi op de kamer.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag