Paddenstoelen plukken

Lotte werd om 8u wakker, dus niet zo veel later zaten we te genieten van een lekker ontbijtje. De ouders van Maxime zouden vandaag langskomen om paddenstoelen te plukken en wij mochten mee. Ze kwamen wel pas aan om 11u, dus lazen we wat, Opi knutselde en we genoten allemaal van het mooie weer. Lotte was een beetje moe, dus probeerden we haar in bed te stoppen, maar dat was niet echt een groot succes.


Om 11u30 vertrokken we met de jeep naar het bos, iets hoger op de D17 richting Majastre. Lotte vond het geweldig om door elkaar geschud te worden in de jeep. We leerden al vlug de lekkere paddenstoelen kennen (o.a. les petits gris) en doorzochten het bos. Met een mooie oogst keerden we rond 13u terug naar L'enhastre. We werden uitgenodigd om samen te eten. We genoten van een lekker en gezellig maaltje en al snel was het 15u. 


Ook al was het tamelijk bewolkt, toch beslisten we om de telescoop op te zetten en te collimeren. Rond 17u staken we Lotte in bed en gingen wij lopen. Tijdens onze eerste echte trailrun werden we gevolgd door Belle. Het lopen ging tamelijk vlot, ook al was het soms heel steil. Op een bepaald moment raakten we Belle kwijt. Het terugkeren ging niet veel sneller, want naar beneden lopen op smalle paadjes vol stenen vraagt een enorme concentratie. Na het lopen werd Lotte wakker, waarschijnlijk door een slechte droom, want ze was nog een hele tijd over haar toeren.


Omi en mama gingen Laetitia helpen met het kuisen van de geplukte paddenstoelen. We kregen opnieuw een lekkere maaltijd: lekkere maaltijdsoep, onze zelfgeplukte paddenstoelen en nog een vullend dessert.


We trokken allemaal naar buiten om naar de maan te kijken. Lotte keek voor het eerst door de telescoop. Het was intussen al 23u geworden, dus hoog tijd voor ons en vooral voor Lotte om in bed te kruipen. Mama had intussen last van buikloop...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag