Vinon-sur-Verdon

Lotte maakte ons om 7u40 wakker. Ze mocht nog wat bij ons in bed, maar toen ze de schakelaar van het licht had gevonden en ons deed schrikken van het vele licht, ging ze toch liever wat spelen in de kamer. Wij konden nog een beetje blijven liggen. Om 8u30 maakten we ons klaar om naar het ontbijt te gaan. Buiten was het intussen fel aan het regenen. De bergen waren verdwenen door de vele wolken.

Na het uitgebreide ontbijt maakten we ons klaar om naar de marktjes in La Palud-sur-Verdon en in Vinon-sur-Verdon te gaan. Het regende blijkbaar te hard voor de marktkramers in La Palud, want een marktje hebben we niet gezien. 

Rond 12u kwamen we aan in Vinon-sur-Verdon. Na een ommetje vonden we een parkeerplaats dicht bij het marktje. Aangezien het al 12u was, begon er al heel wat marktkramers op te kramen. Gelukkig vonden we nog olijfjes, brood, worst en een mooi Peruviaans jasje voor Lotte. Het begon opnieuw serieus te regenen en Lotte was heel blij en fier dat ze met de paraplu kon rondlopen.


We reden een kilometer of 5 terug naar een parkeerplaatsje, waar we boterhammetjes met worst aten. We reden door naar Moustiers-Sainte-Marie waar we wat in de regen rondwandelden. Lotte zag er fantastisch uit in de poncho die ze mocht gebruiken van Maxime en Laetitia. Het was wel een beetje raar om Moustiers te zien zonder toeristen. 


We parkeerden ons beneden om nog iets te drinken in een cafeetje waar we licht hadden zien branden. Toen we aankwamen aan het café, was het licht uit en de deur gesloten. We reden dan maar door naar La Palud-sur-Verdon waar we wel nog een cafeetje vonden. We dronken er een warme chocomelk. Lotte vond het ook heel lekker en dronk de helft van mijn tas uit.


Terug in l'enchastre ging Lotte flink op het potje. Daarna gingen we beneden genieten van de open haard. Lotte speelde flink met Loucio en Sylvio. Om 19u konden we genieten van een lekkere aperitief samen met een Duitse familie. Laetitia had opnieuw voor een lekkere maaltijd gezorgd. Lotte at heel flink, maar had toch nog een plaatsje in haar buik bewaard voor de kaasschotel. Lotte ging rond 21u slapen. Wij genoten nog van een gezellige avond.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag