La Palud-sur-Verdon - Saint-Véran

We stonden iets voor 8u op vandaag en begonnen de rest van de spulletjes in te laden: Het bedje van Lotte en de spullen die we gisteren nog nodig hadden. Na het inladen zaten we al vrij vroeg aan de ontbijttafel. Na het lekkere ontbijt bleven we nog een tijdje babbelen met Maxime en Laetitia. We betaalden (bijna €350 te weinig) en kregen nog wat koekjes en lavendelolie. We namen afscheid van Maxime, Laetitia en de Belgen en vertrokken richting Saint-Véran.

Het mooie berglandschap onderweg.

We reden opnieuw richting Rougon en deze keer hadden we geen problemen met de spiegels. We passeerden langs een mooi meertje waar we de verblijfplaats van een sekte konden zien. In Castellane gingen we tanken, maar het was heel druk zodat we lang moesten aanschuiven. We reden over de Col d’Allos. Eerst was de weg nog breed, maar de laatste kilometers werd de weg echt smal en kronkelend. Iets voorbij de top stopten we om Lotte eten te geven en zelf wat te eten. De afdaling verliep verder langs smalle, kronkelende wegen.

Lotte is in haar nopjes in de bergen.

We reden over de Col de Vars en kwamen al snel in de Queyras. Bij de ingang van Saint-Véran moesten we betalen om te parkeren. Saint-Véran ligt echt heel mooi en hoog tussen de bergen. Na wat moeite vonden we de gîte: minder luxe dan de twee vorige, maar wel nog goed genoeg. We laadden de auto uit en wij keerden terug naar Chateau-Queyras om te winkelen, terwijl Lotteke haar fruitpapje at. Het weer begon om te slaan en we hoorden af en toe een donderslag. We aten nog een raclette en kropen sneller dan de voorbije dagen in bed.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Galgenul - Tilisuna Hütte

Tilisunahütte - Lindauer hütte