Saint-Véran - Roosbeek

Aan alle mooie liedjes komt een einde, zo ook aan deze vakantie.  We hadden vandaag een autorit van 1002km voor de boeg, dus we stonden maar vroeg op (om 5u al!), om de drukte voor te zijn en op een deftig uur thuis te zijn (zodat Lotte niet meteen moet gaan slapen).

Even voor 6u zaten we al in de auto.  Lotte had haar flesje op, de laatste spullen waren ingeladen,...  Op zo'n onooglijk uur is er nog niemand op de baan, buiten een handvol leveranciers die de winkels in alle vroegte komen bevoorraden.

Afgelopen nacht hadden we een onweer over ons heen gekregen en dat was er duidelijk aan te merken: het regende fel toen we vertrokken en er lagen veel stenen op de baan.

Het uitzicht op de Col du Lautaret.

De kilometers tot in Grenoble werden maar traag afgelegd (wegens geen autostrade), maar wel langs mooie landschappen, o.a. met de Col de Lautaret (waar we een prachtig zicht hadden op besneeuwde toppen) en de watervallen in La Grave, even verderop.

De watervallen in La Grave.

We stopten maar twee keer onderweg om onze innerlijke mens te sterken, te tanken, wat met Lotte te spelen,...  Even voor 17u30 kwamen we dan eindelijk thuis.  Het verkeer was vlot, de kleine meid superflink, de chauffeur alert, het boek lekker spannend.

De vakantie was heerlijk, de frietjes achteraf ook.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Galgenul - Tilisuna Hütte