Hochalpila - Grasjoch

Volgens de voorspellingen zou het vandaag slecht weer worden na de middag, dus waren we er niet rouwig om dat we "al" om 8u wakker waren.  Om 10u waren we met de Grasjoch en Hochalpila Bahn al tot boven op de berg geraakt  Daar vergaapten we ons aan de mooie uitzichten, alvorens we aan de afdaling begonnen, naar de Grasjoch.

Het brede pad lieten we voor wat het was en we namen een alternatief smal paadje dat naar beneden kronkelde.  Een waakmarmot had ons intussen opgemerkt en floot de longen uit z'n lijfje, vanop een grote steen vlak voor z'n holletje.

We vervolgden onze weg langs een enkel smal paadje, terwijl we aan Lotte uitlegden hoe je hier in de winter kan skiën (ook door de skitunnel).

Even boven de Grasjoch weken we even van het pad af om ons picknickdekentje te spreiden, ook al was het nog vroeg.

We namen de Grasjoch Bahn weer naar beneden en reden terug naar het huisje.  Omdat het slechte weer uitbleef (en we toch een kaart hebben voor de liften), reden we nog naar Gargellen, waar we de Schafberg Bahn naar boven namen.

Boven op de berg was het vrij druk, maar we moesten maar een klein stukje stappen om een rustig bankje te vinden, waar we een koek aten.

Nadat we het kleine parcours (met stapstenen, een beekje en modder) een paar keer hadden gedaan, namen we de lift weer naar beneden en reden we terug naar ons huisje.  Voor het avondeten (ovenkaas) was er nog ruim tijd om oefeningen te doen, acrobatentoeren van Nelson uit te halen, kinderyoga te doen en te lezen.

Terwijl de kaas in de oven zat, speelden we nog Saboteur, maar we hadden geen goeie kaarten en het eindigde op een gelijkspel.  Ondertussen was het dan toch begonnen met regenen.

Het was al na 20u toen Lotte naar bed ging.  Wij lazen nog wat en kropen doodmoe om 22u in bed.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Galgenul - Tilisuna Hütte

Tilisunahütte - Lindauer hütte