Langlaufen

Na het ontbijt werden we om 10u verwacht aan het onthaal voor onze langlauftrip. We kregen onze schoenen van Jelle, onze (Belgische) gids voor vandaag. We waren maar met een kleine groep vandaag : enkel wij twee, onze gids Jelle en een Italiaanse gids in opleiding.

We kregen onze ski’s. Het viel ons direct op hoe lang, smal en licht die zijn. Na een korte uitleg waren we klaar om te vertrekken. Het voelde in het begin wel wat onwennig aan, vooral omdat we al direct naar beneden moesten skiën. Het was heel moeilijk om het evenwicht te bewaren. Ik raakte met veel geluk beneden. Sara volgde vlot, de Italiaanse ging tegen de grond.

Wim op de langlauflatten.

We kwamen op het meer en daar begon het vlotter en vlotter te gaan. Sara miste wel eens het spoor en viel. Na een tijdje kwamen we aan een eilandje, waar we even naar boven moesten klimmen en daarna weer naar beneden. Niet iedereen raakte zonder vallen beneden. Het ging vlotter en vlotter en we maakten steeds meer snelheid. We genoten van de mooie natuur en kregen heel wat interessante uitleg.

Sara op de langlauflatten.

We keerden terug en rond 12u waren we aan de lodge. De Italiaanse stopte er mee, maar wij gingen nog een eindje door. We passeerden het geboortehuis van een beroemd Fins dichter, zagen zijn standbeeld en begonnen terug te keren. Om 12u50 waren we terug. We zagen scheel van de honger, dus waren we blij dat we een lekker soepje konden drinken.

Opwarmen aan een lekker soepje.

We hadden nog eventjes contact met het thuisfront via skype. In de namiddag gingen we nog wat wandelen, namen we een sauna en verwenden we elkaar met een massage. 

Om 18u werden we verwacht voor een praatje over poollicht. Dat ging door in een hut wat verder in het bos. In het midden van de hut was er een groot vuur en wij zaten daar met bankjes rond. We kregen een gluglu (een soort glühwein) en een typisch kerstkoekje. We zagen enkele poollicht-filmpjes en foto’s.

Iets na 19u waren we terug voor ons avondeten. We kregen een uitgebreid kerstdiner, met voorgerecht (verschillende soorten vis), als hoofdgerecht kalkoen en als nagerecht nog een lekker stukje taart. Na het eten nam één van de Duitsers de gitaar en begon te spelen. Af en toe was er een voor ons bekend liedje en konden we meezingen. Het was echt wel een gezellige avond!
Iets na 21u keerden we terug naar onze kamer, waar we nog wat lazen. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag