Sneeuwscooter

Na het ontbijt werden we om 10u opnieuw aan het onthaal verwacht om onze helmen op te halen. Daarna stapten we naar onze sneeuwscooters, die iets verder stonden. We kregen een uitgebreide uitleg over het gebruik en het besturen van de sneeuwscooters door Jarno. We zagen er allemaal heel stoer uit toen we gingen vertrekken (daar hadden de helmen heel wat mee te maken!).

Klaar om te vertrekken!

In het begin was het rijden met zo een sneeuwscooter wel wat wennen. Het stuur beweegt mee met alle oneffenheden en je moet nogal wat kracht gebruiken om echt te kunnen sturen. We vertrokken over het meer. Onze snelheid was ongeveer 20 km/h, maar sneller moest dat voor mij niet. Toen we van het meer af waren en in de bossen kwamen, merkten we dat de sneeuwscooters meer met ons reden dan wij met de scooters. Na 12 km namen we een pauze op een mooi heuveltje tussen twee meren. 

Lekkere soep om op te warmen.

Het deel na de pauze ging al een stuk vlotter. We kregen de sneeuwscooter eindelijk onder controle, konden iets sneller gaan rijden en merkten dat je eigenlijk meer controle hebt als je iets sneller rijdt. 

Net voor we aankwamen aan de plaats waar we middagpauze hadden, moesten we nog een steile helling op. Iemand van onze groep viel stil op het steilste stuk, waardoor Jarno sommigen moest helpen om boven te raken. Ik stond gelukkig net voor de helling stil, zodat ik zelf naar boven kon rijden.

We kregen een lekkere soep in een hutje waar Jarno een vuurtje aanstak. Lekker en gezellig! Na een tasje thee waren we klaar om terug te keren.

Iedereen reed een stuk sneller nu. In het bos haalden we vaak 30 km/h, soms nog iets meer. Op een bepaald moment zagen we twee rendieren in het bos! Heel mooi! Toen we terug op het meer kwamen, gaven we serieus gas en reden we 50 - 60 km/h. Om 15u waren we terug.

Stoer!

Sara haastte zich om snel naar de rooksauna te gaan. Ik downloadde de foto’s en las wat, want de mannen mogen pas om 16u30 in de rooksauna.

De rooksauna is een sauna in een gebouw, zonder dat er een schoorsteen is. Daardoor ruikt de sauna nogal naar rook. Het douchen moest in de sauna zelf gebeuren. Om de warmte wat op te drijven, werden er een paar grote lepels water op de gloeiende stenen gegooid. Wij vonden het al tamelijk warm. Jelle kwam binnen en vond het nogal frisjes en gooide nog snel een hoop water op de stenen. 

Toen we het warm genoeg vonden, trokken we naar buiten om een ‘bad’ te nemen in een gat dat was uitgekapt uit het bevroren meer. De eerste keer ging ik tot mijn knieën in het ijskoude water. We trokken terug naar de sauna en de tweede keer ging ik wel volledig in het water. Raar, maar echt koud voelde het water niet. Na een derde keer de sauna in te trekken vonden we het welletjes en keerden we terug.

Toen we terugkwamen van het eten, zagen we een poolhaas lopen. Voor we gingen slapen, keken we nog naar de ‘Polar Express’.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag