Terug naar huis

Toen we wakker werden, pakten we nog wat verder in. We gaven onze winterspulletjes terug en genoten van ons ontbijt. We namen afscheid van Jelle en om 9u45 stond de taxi klaar om ons naar de luchthaven te voeren. We konden (voor het eerst deze vakantie) de mooie kleuren van de zonsopkomst zien.

Laatste zicht op de Saija Lodge.

De wegen lagen vol met sneeuw, maar in Finland is dat geen enkel probleem om daar door te rijden (aan 80-90 km/h). We zagen nog enkele rendieren en moesten twee keer vertragen omdat er vogels op de weg zaten. Om 11u kwamen we aan op de kleine luchthaven van Kuusamo. Er stond een heel lange rij om in te checken en ook bij de security moesten we een tijdje aanschuiven. Voor we aan de security aankwamen, namen we afscheid van Judith en Lena. 

We zaten niet naast elkaar op de vlucht, dus lazen we wat. Na een dik uurtje vliegen landden we op de luchthaven van Helsinki. We kochten een broodje en keken wat rond in de winkeltjes. We gingen op een bankje zitten samen met Klaus en iets later kwamen we Judith en Lena opnieuw tegen, die een latere vlucht hadden genomen.

Rond 15u45 namen we afscheid van Judith, Lena en Klaus en gingen we naar de gate. Intussen was het hard beginnen sneeuwen in Helsinki. We moesten nog met de bus tot bij het vliegtuig rijden, waardoor we nog een laatste keer konden genieten van de kou en de sneeuw voor we het vliegtuig instapten. 

Na het ijsvrij maken van het vliegtuig vertrokken we met een kleine vertraging uit het witte Helsinki. Na een rustige vlucht moesten we nog 40 minuten wachten op de trein naar Leuven (en Tienen).

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag