Gaschurn - Piran

Toen we om 7u30 opstonden was het nog altijd heel hard bewolkt. Na het ontbijt en het inladen van de valiezen gingen we nog eens langs bij Dieter Lang. Buiten merkten we pas goed hoe koud het was geworden en dat er een goed pak sneeuw was gevallen op de bergen. 

Vers gevallen sneeuw in Gaschurn

Na een kort bezoek aan de Spar vertrokken we om 9u richting Slovenië. Het begon al heel snel te regenen. We reden door heel veel tunnels, waarvan de Arlbergtunnel (15 km!) de langste was. Door de vele tunnels berekende de gps altijd opnieuw de weg en blijkbaar niet altijd op dezelfde manier. In plaats van tamelijk snel Italië binnen te rijden, bleven we in het koude, regenachtige Oostenrijk. De temperatuur daalde op een bepaald moment tot 6 graden!

Na een ommetje door Duitsland, waar het eventjes stopte met regenen, maar waar we wel een uur in de files stonden, reden we bij Salzburg opnieuw Oostenrijk binnen, waar het opnieuw hard regende. Toen we Italië binnenreden werd het langzaam droger.  Eens we de Alpen uit waren begon de temperatuur ook te stijgen. Voor we het beseften was het 25 graden en het zonnetje kwam eindelijk vanachter de wolken piepen.

Piran
Al snel reden we Slovenië binnen en van aan de grens is het niet ver meer naar Piran. In Piran raakten we wat in de war : parkeren is niet zo evident. Na een keer de stad te hebben ingereden, parkeerden we ons iets buiten de stad (op ongeveer 1 km). Onze B&B lag in een gezellig, smal straatje.

Piran.
Nadat we onze spullen hadden afgezet in onze kamer, kuierden we nog wat rond door het haventje, zochten we naar vissen en belandden we op de grote markt. Daar in de buurt aten we lekker inktvis. We liepen nog eens terug naar de auto (het werd echt wel fris ) om nog wat spullen op te halen. Terug in de kamer schreven we het reisverhaal en bewerkten we nog wat foto’s voor we rond 23u gingen slapen.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Galgenul - Tilisuna Hütte