Krk

Na onze jacht op de muggen van gisterenavond, was het vanmorgen wat moeilijker om uit bed te geraken.  Rond 10u hadden we gedaan met ontbijten en waren we klaar om te vertrekken.  Doel van de dag was Krk (spreek uit: Keurk), het grootste eiland in de Adriatische Zee.

Langs een tolbrug kwamen we op het eiland en hoewel we in eerste instantie het idee hadden dat het daar erg droog was, bleek het er toch verrassend groen.

We startten onze rondrit in Omišalj, waar we tevergeefs (wegens gebrek aan munten) een parkeerticket uit de automaat probeerden te halen.  Een klein beetje op ons ongemak wandelden we door het dorpje, langs leuke smalle straatjes.  Het uitzicht over de kust van Kvarner viel ons wat tegen, omdat het wat verpest werd door lelijke silo's.

In Dobrinj konden we gelukkig écht gratis parkeren.  Ook hier weer gezellige straatjes met veel rozemarijn, hortensia's en oleanders.
Krk-stad.
Vervolgens reden we naar de hoofdplaats van het eiland: Krk-stad.  Daar sterkten we eerst onze innerlijke mens met de locale spcialiteit, surbiče, een soort (platgekookte) buisjespasta.  We vonden het allebei een gezellig stadje, nu nog niet te druk.  Volgende maand zal dat wel anders zijn.
Een bijzondere klok in Krk-stad.
Op onze wandeling kwamen we langs de kathedraal, het kasteel, de stadswallen,...  Vanop het betonnen strand hadden we een mooi zicht op de stad, terwijl onze voetjes in het water bengelden.
Zicht op Krk-stad.
Daarna hielden we het voor bekeken en keerden we terug naar het vasteland, op zoek naar een supermarkt.  Nadien rustte ik nog een beetje, namen we een douche en genoten we van een eenvoudig maar lekker, zelfgemaakt maaltje.

We kropen na een paar afleveringen "The Big Bang Theory" in bed, zonder muggenjacht.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag