Yosemite National Park

Ook vandaag stond de wekker al om 6u, maar we waren alledrie nog heel moe.  En wij precies niet alleen, want in de ontbijtzaal was er - in tegenstelling tot gisteren - bijna niemand.  Ik vulde samen met Lotte haar "Little Cubs" boekje in om junior ranger van Yosemite te worden,  Jammergenoeg was het bezoekerscentrum van Wawona nog niet open toen we daar om 8u voorbij reden.  Nog even wachten op de badge en de stempeltjes dus...


Vandaag reden we niet door de vallei (zoals gisteren), maar sloegen we Glacier Point Road in, om via haarspeldbochten door heerlijk geurende naaldbossen en "meadows" naar Glacier Point te rijden.  


Onderweg stopten we nog bij een uitkijkpunt, waar we een prachtig zicht hadden op de twee watervallen van onze wandeling van gisteren (Vernal en Nevada Falls) en de door gletsjers afgesleten rotsformaties.  Wat we gisteren dachten dat de Half Dome was, bleek vandaag in het niets te vallen bij de echte Half Dome, er vlak naast (die konden we tijdens de wandeling niet zien).  Het was "maar" Liberty Cap.Bij Glacier Point vonden we gelukkig snel een plekje voor de auto, maar daarna werd het precies veel moeilijker om te parkeren.  Lotte deed enthousiast haar verrekijkertje om haar nek (nog van toen ik klein was) en haar rugzakje op haar rug en stapte vrolijk over de paadjes en de stenen, terwijl ze af en toe bleef staan om door haar verrekijker naar de eekhoorntjes en de vogels te turen.


We moesten niet ver wandelen om een schitterend uitzicht te hebben op Yosemite Valley met de kronkelende weg en de (Lower en Upper) Yosemite Falls.


Op de terugrit naar Wawona begon Lotte te knikkebollen en in te dutten, maar toen we bij het bezoekerscentrum stopten, was ze er meteen op uit om uit de auto te kruipen en naar binnen te gaan.  We zetten twee nieuwe stempeltjes in onze boekjes en Lotte mocht haar boekje laten zien.  Ze was nogal fier toen ze haar junior ranger badge en Little Cubs badge kreeg opgespeld!


De rangers wilden ons ook graag helpen om de vogels te identificeren die we op Glacier Point hadden gezien en gefotografeerd.  Er werd zelfs een hulplijn ingeroepen!  Veel Steller's Jays en een soort Warbler.  Ze waren ook onder de indruk van onze foto's van de lynx (bobcat) van gisteren en zeiden dat we veel geluk hadden gehad om zoiets te zien (en te fotograferen).


We keerden terug naar ons hotel (er reden nog heel veel mensen Yosemite binnen) en kwamen daar in de vroege namiddag aan.  We aten onze picknick op in onze kamer en wandelden naar het (buiten)zwembad, een welgekomen verfrissing bij deze temperaturen.  We zagen in de tuin een hert staan, zo stokstijf dat we twijfelden of het wel een echt was.  Tenslotte stapte het weg, nog voor we een foto konden nemen...


Lotte genoot van het spetteren in het zwembad en voelde zich steeds meer op haar gemak.  Ze durfde op de bodem staan, aan een hand mee overzwemmen, van de rand in het zwembad in onze arme springen,...  Stoer!  Terug in de kamer leek ze eerst wat te willen rusten, maar toen vond ze precies haar tweede adem en begon ze tuimelingen te maken en politie te spelen.


Tegen 17u reden we naar een Italiaans restaurant, waar het verschrikkelijk warm was.  We kwamen oververhit buiten... en dan moesten we nog in die hete auto kruipen.  We stopten nog bij een tankstation, maar dat tanken ging weeral niet van een leien dakje: eerst wilde de kaart niet, dan kwam er geen benzine,...


We wilden Lotte vanavond eens vroeg in bed steken, maar toen we aankondigden dat ze nu toch wel stilaan in bed moest, zei ze dat ze nog niet moe was, maar een minuut later merkte ze - haast gepijnigd - op dat ze supermoe was.  In bed dan maar!


Wij lazen nog een beetje en gingen ook vroeg slapen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag