Schónau am Königssee

Ergens tussen zeven en acht uur werden we rustig wakker en trippelde Lotte onze kamer binnen.  De bergen lagen gehuld in mist en wolken, en zouden later op de dag volledig aan het zicht onttrokken worden.

In de voormiddag regende het gelukkig (nog) niet en op onze sandalen vertrokken we langs de rivier richting Königssee.  Al snel besloten we van het effen pad af te wijken en een smal bospaadje omhoog te volgen.  Terugkeren deden we wel langs de rivier.  We snuisterden nog wat rond in het tuincentrum naast ons huisje, maar dat was eigelijk een tegenvaller.


We gingen nog wat proviand inslaan voor het weekend en na ons middagmaal versierden Lotte en ik de eerste bladzijden van haar eerste eigen reisdagboekje: ze knipte prentjes uit brochures en plakte die op, we maakten tekeningen,...


Intussen was het flink aan het regenen en dus besloten we om een uurtje of twee te gaan zwemmen.  Lotte is echt een waterratje geworden en we haalden ons hartje op in het peuter-, speel- en buitenzwembad.  Spetteren en plonsen, kopje onder, door de waterval, in de bubbels,...  Genieten!  En tegen de tijd dat we afgedroogd en aangekleed waren, was het gestopt met regenen.

Daarna moest haar reisdagboekje natuurlijk verder versierd worden met prentjes van het zwembad en een tekening van de slak op het hek, waar we vandaag zeker drie keer voorbij gelopen zijn.


Na de tortillas voerde Lotte nog een show op en daarna staken we haar in bed.  Ik ging nog lopen langs het paadje van vanmorgen en dan verder langs de rivier tot in Königssee.  Onderweg was het stevig beginnen te regenen, maar aangezien ik toch al nat was, had het niet veel nut om terug te keren zonder eerst door te lopen tot aan het meer.  Af en toe stopte ik om een foto te nemen of op de wegwijzers te kijken.

Wim was blij dat ik na een uurtje terug bij het huisje stond en vroeg of dat nu eigenlijk wel verstandig was geweest om zo in de regen te gaan lopen.  Misschien zag het er binnen erger uit dan wanneer je er zelf in zit...

We lazen nog wat en bekeken de regels om de laatste vier hoeken van de Rubik's cube correct gedraaid te krijgen.  Tegen 22u45 knipten we het licht uit.  Buiten regende het onverminderd verder...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Galgenul - Tilisuna Hütte

Tilisunahütte - Lindauer hütte