Haus der Natur in Salzburg

Lotte liet ons vandaag extra lang uitslapen,  maar toen wij ook uit bed kropen, maakte ze zich wat lastig over haar kleren die ze wel of niet wou aantrekken...  De regen viel met bakken uit de lucht, dus namen we onze tijd voor een rustig ontbijt.

Daarna werd er geknutseld, gelezen, Spaans geleerd, met de duplo gespeeld, ...  Na het middageten speelden we prins, prinses en draak en lachten we heel wat af.  Om 14u30 trokken we naar naar het Haus der Natur in Salzburg.  Het was nogal moeilijk om een parkeerplaats te vinden, maar uiteindelijk vonden we toch een plaatsje op 15 minuutjes stappen van de ingang.  Om 15u15 stapten we het museum binnen en konden we al direct naar dino's kijken.  Die vond Lotte echt geweldig, maar ze was toch wat bang toen er één begon te schreeuwen en te bewegen.


De vele kleurige visjes in het aquarium vond Lotte ook heel interessant.  De tweede verdieping stond vol interessante stenen en fossielen.  Lotte vond die in het begin ook wel leuk, maar na een tijdje werd ze het wel wat beu en liep ze dus een stuk sneller door deze verdieping.Het eerste deel van de derde verdieping stond vol met opgezette dieren: gemzen, steenbokken, lynxen (botcatten volgens Lotte), vossen, beren, muisjes, ... In het tweede deel van de derde verdieping zaten een heleboel reptielen: schildpadden, slangen, hagedissen, ... Lotte vond het geweldig om de slangen te zoeken en vond het al helemaal leuk als ze er ééntje zag bewegen.  We eindigden nog in een zaal over ruimtevaart, maar moesten toen al terug naar buiten omdat het museum al om 17u sluit.  Het Science Center en de twee laatste verdiepingen hebben we dus niet meer kunnen doen.


Buiten was het nog altijd aan het regenen.  Lotte verbaasde zich over de rare trolleybussen en schoot ons met haar parapluutje neer.


Terug bij het huisje aten we pizza, en werkten Lotte en mama aan het reisdagboek.  Om 19u45 kroop Lotte in bed.  Ze was nogal moe vandaag, want ze raakte nogal snel over haar toeren.  Ik schreef het reisverhaal nog, terwijl mama Spaans leerde.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag