Dubrovnik

Aangezien we niet buiten konden zitten, aten we ons ontbijt op bed. Toen we alles hadden bijeengepakt en nadat we waren ingesmeerd met zonnecrème namen we de auto naar Dubrovnik. We parkeerden de auto in een garage die niet overdreven duur was (20kn/uur, iets minder dan €3). Van aan de garage was het nog 10 minuutjes wandelen tot aan de oude stad, vooral trappen af.

Aangekomen bij de oude stad gingen we onmiddellijk de stadsmuren op. Vanop de muren hadden we een prachtig uitzicht: een mooi overzicht over de stad, een uitzicht over de zee, het kasteel, … Dubrovnik is echt een heel mooie stad! Op de muren moesten we vaak trappen op en af en dat terwijl de zon enorm aan het branden was. Het was zo warm dat we uitgeput waren toen we de muren waren rondgelopen.
Op de stadsmuren van Dubrovnik.
We zochten snel iets om te eten en te drinken. Een glaasje cola zorgde ervoor dat onze energieput een beetje werd gevuld, een quesadilla zorgde ervoor dat onze buikjes rond werden gegeten.
De stadsmuren van Dubrovnik. 
Na het deugddoende eten slenterden we nog wat rond door de oude stad. Ik at nog een ijsje voordat we naar de auto terugkeerden, omdat we weer begonnen afzien van de hitte. Nu de trapjes naar boven, dus veel vermoeiender dan bij het vertrek.
Op de stadsmuren van Dubrovnik.
We stopten nog bij een mooi uitzichtpunt, hoog boven de stad en keerden terug naar ons huisje. Sara zwom een beetje, ik hield het bij pootjebaden. De zee is hier echt nog koud! Daarna lazen we nog wat en namen we een douche.
Dubrovnik.
We reden naar een restaurantje aan de zee. We aten er een overheerlijke zwarte risotto, terwijl het hevig begon te onweren: er kwam harde wind opzetten, het begon te donderden, te bliksemen en te regenen. Gelukkig hadden we een rieten dak boven ons hoofd om ons droog te houden. Terug in onze kamer lazen we nog wat.
Heel lekkere zwarte risotto.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Galgenul - Tilisuna Hütte