Lonjsko Polje

Rond 5 uur werden we wakker door het gekwetter van vogeltjes en het geklepper van een ooievaar. Gelukkig werd het snel rustiger zodat we tot 9 uur konden blijven liggen.

Na een uitgebreid ontbijt liepen we wat rond door Čigoć. Niet te geloven hoeveel ooievaars en nesten er zijn in dit kleine dorpje! Het was enorm warm dus namen we onze tijd om rustig rond te kuieren.

Eén van de vele ooievaars.

Daarna reden we naar Krapje. Onderweg zagen we al vlug minder ooievaars. Aan de oevers van de Sava zagen we wel enkele reigers. In Krapje bezochten we het informatiecentrum over Lonjsko Polje. We kregen informatie over wat er allemaal te zien is, betaalden de toegang, keken naar een informatiefilmpje van 16 minuten en kregen de sleutel van een uitkijkpunt in het vogelreservaat. Binnen in het informatiecentrum was het lekker koel, dus vonden we het niet zo erg om een tijdje binnen te zijn.
Ooievaars in Lonjsko Polje.
We reden nog een eindje verder en parkeerden de auto op een aarden weggetje. Vandaar wandelden we (ongeveer 1 km) naar de uitkijkhut. Door de hitte was het een hele opgave om tot aan de hut te raken.

Vanuit de hut hadden we een mooi uitzicht over Krapje Dol. Het zat daar echt vol met vogels : veel reigers, ooievaars, zwarte ooievaars, een familie zwaan, … Met de verrekijker konden we de vogels echt goed zien! Gelukkig viel de temperatuur goed mee in de hut, dus bleven we daar een tijdje. Naast het kijken naar vogels, aten we daar en lazen we nog wat. Het terugstappen ging iets beter, want het leek intussen iets minder warm te zijn.
Op zoek naar vogels.
Op de terugweg naar Čigoć stopten we in Mužilovčica, nadat we eerst 3 kilometer over een aarden wegje moesten rijden. In de verte zaten veel vogels, dichterbij zagen we koeien en Turopolje varkens. De boeren waren de koeien net weer bijeen aan het drijven.
Turopolje varkens.
Terug in Čigoć namen we een deugddoende douche en gingen we eten, terwijl het eindelijk aangenaam van temperatuur werd. We lazen nog wat en kropen in bed.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Galgenul - Tilisuna Hütte

Tilisunahütte - Lindauer hütte