Krka

Vandaag ging de wekker al om 7u, want we wilden op de eerste boot naar Krka zitten. Die vertrok om 8u.

Het was inderdaad nog rustig op dit vroege uur. Er zaten iets meer dan 10 mensen op de boot. Na twintig minuutjes kwamen we aan in Krka, dichtbij Skradinski Buk. We kochten de toegangstickets en waren al vlug bij de spectaculaire watervallen. Veel breder dan Plitvice, maar toch ook wel hoog! Het was fantastisch om de watervallen in alle rust te zien. We klommen rustig de trapjes op en genoten van de hogergelegen watervallen. De kraampjes langs het paadjes stonden nog allemaal leeg op dit vroege uur.

Skradinski Buk watervallen in Krka.
De tocht liep over een vlonderpaadje, waar we enkele kikkers, hagedissen en veel libellen zagen. Het was toen al enorm warm, dus rustten we eventjes uit op een bankje. Rond 10u30 waren we terug bij Skradinski Buk en nu zag het er totaal anders uit. Een mensenmassa probeerde de watervallen te bekijken, overal stonden kraampjes, … Het was een goeie beslissing om zo snel op te staan. Het was moeilijk om het brugje bij de waterval over te gaan (er was te veel volk) op weg naar de aanlegplaats voor de boot naar Visovac en Roski Slap.

Skradinski Buk watervallen in Krka.
Na ons middagmaal vertrok de boot stipt om 12u. Er was tamelijk veel volk mee, dus wij zaten op een tamelijk slechte plaats in de boot. Na een halfuurtje varen kwamen we aan op het eiland Visovac. We kregen een korte uitleg en konden een klein museum en de kerk bezoeken. Wij waren vooral onder de indruk van de stilte op het eiland. Wat een rustige plek!

Sara bij de Skradinski Buk watervallen.

Na een halfuurtje verder varen kwamen we Roski Slap, een andere mooie waterval. De boot draaide wat rond bij de waterval zodat we allemaal een mooi zicht hadden. We kregen een uurtje om rond te wandelen, maar het was te warm, dus hielden we het rustig en zagen we niet veel. De boot zette ons terug af in de buurt van Skradinski Buk om 15u30.

Ook al was het druk, toch namen we een duik in het frisse water van de Krka, net voor de Skradinski Buk waterval. Heerlijk verfrissend en een prachtig uitzicht op de watervallen!

Zwemmen bij de watervallen.

Om 17u15 namen we de boot terug naar Skradin. Terug in het huisje namen we een douche en gingen we iets eten. In een goedkoop restaurantje kwamen ze onze servietten met vork en lepel op tafel leggen, kregen we een lekkere amuse-gueule en een nagerechtje. En het eten was nog lekker ook! Moe van de lange dag keerden we terug naar onze kamer.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Galgenul - Tilisuna Hütte

Tilisunahütte - Lindauer hütte