Kopački Rit

De wekker liep vandaag af om 8u15. Na het ontbijt reden we naar de ingang van Kopački Rit, voor de boottocht.

Iets na 10u vertrokken we met de boot. De gids vertelde ons over het park terwijl we op zoek gingen naar beestjes. Het was eigenlijk heel rustig op het water, veel vogels zagen we niet (was het misschien te warm?). Toch zagen we twee zeearenden, enkele reigers, eendjes, …

Reiger.
Het landschap was op zich ook al heel bijzonder. Een deel was afgesloten omdat er blijkbaar nog heel wat (land)mijnen liggen. Door de snelheid van de boot voelden we niet hoe warm het wel was.
Gevaar voor mijnen!
De boottocht was om 11u15 gedaan. We gingen nog iets verder het park in, op zoek naar een kasteel, maar dat hebben we nooit gevonden. Toen we eventjes uitstapten om naar de Donau te gaan kijken (500m verder) werden we aangevallen door een massa muggen. Voor we aan de Donau kwamen, haastten we ons al terug naar de auto, op vlucht voor de muggen.

Op de terugweg zagen we een zwijntje. Tegen 15u waren we terug in onze koele kamer, waar we wat rustten.
Een everzwijn.
We gingen eten in hetzelfde restaurant als gisteren. Toen we klaar waren, verscheen er een auto met een soort kanon op gemonteerd. Die auto begon een grote wolk insecticiden rond te spuiten. Raar dat dat zomaar kan in een natuurgebied! We vluchtten naar binnen en toen de rook was verdwenen liepen we naar onze auto.
Lekker eten!
We zochten nog naar een cache, maar vonden niets. In de verte hoorden we gedonder en zagen we het bliksemen, dus keerden we naar onze kamer terug. Om 21u barstte het onweer goed los : veel wind, gedonder en gebliksem! Na een deugddoende douche (toen we eindelijk warm water hadden) kropen we in bed.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag