Centro Histórico

Het was al rond 9u30 toen we opstonden.  Flinke dut gedaan dus!  We boekten een tour door het historische centrum met Estacion Mexico (om 14u30) en schreven nog wat aan de reisverhalen.

Pas iets na 11 uur vertrokken we richting La Catedral Metropolitana.  We stopten even in een winkeltje om water te kopen.  Ook hier zijn de winkels gesorteerd per straat...  We liepen een ganse tijd door de sanitaire straat, later door de licht- en elektronicastraat.  We aten ons ontbijt / middagmaal (eitjes) in een klein restaurantje.  


Om 14u20 waren we aan de indrukwekkende kathedraal.  Omdat de tour 10 minuutjes was uitgesteld en pas om 14u40 begon, konden we nog eens binnenin gaan kijken, naar alle prachtige, met goud versierde altaars.

We waren met een tiental mensen voor de tour en kregen uitleg over hoe de meeste gebouwen bovenop de overblijfselen van de (7) tempels zijn gebouwd.  Aangezien Mexico-Stad op een moeras is gebouwd, staan heel wat gebouwen scheef (en zakken ze tussen de 2 en 10 cm per jaar).  Op het Zócalo plein zagen we ook het Palacio Nacional.


We stapten verder naar de Templo Mayor, de overblijfselen van de grootste tempel van de Azteken.  Als ze een grotere tempel wilden bouwen, lieten ze de vorige gewoon staan en werd er een grotere rond gebouwd.  We bezochten nog de Santa Domingo kerk en liepen langs het eerste theater in Mexico-Stad, terwijl we een heleboel uitleg kregen over de stad, de geschiedenis en de Mexicaanse gewoontes.  Aangezien er na de revolutie (in 1911) veel mensen niet konden lezen of schrijven en er ook nog geen kranten waren, werd het nieuws in lange liedjes gezongen (La Cucaracha is één van de bekendste). 


Meisjes krijgen hier op hun 15de verjaardag een gigantisch feest.  De jurk kost al snel twee maandlonen en het feest is groter en duurder dan een trouwfeest.  Het Palacio de Bellas Artes en de post zijn overdreven mooie gebouwen.  We eindigden in de buurt van het theater.  Dat bestaat volledig uit marmer, waardoor het verschrikkelijk zwaar is en dus nog sneller wegzinkt in het moeras.  

We keerden terug naar ons appartementje en stopten nog eventjes voor een ijsje en een fles water.  In totaal hadden we toch alweer een dikke 13km afgelegd. 


We gingen al snel bij de Mexicaan (El Mexicano) eten.  Toen we er nog niet zo lang zaten, kwam er een bandje spelen (met 7 muzikanten).  Ze speelden echt wel goed en het was heel gezellig!

Ik schreef nog het reisverhaal, we spraken nog wat af voor onze uitstap naar Teotihuacán morgen en kropen alweer moe in bed.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Galgenul - Tilisuna Hütte

Tilisunahütte - Lindauer hütte