Dierentuin & luchthaven

Nog een laatste keer uitslapen in Mexico.  We moesten pas tegen de middag uit onze kamer, dus we hadden alle tijd.  Lotte mocht haar naam nog prikken op de wereldkaart van bezoekers (nog geen eerdere bezoekers uit België blijkbaar) en onze bagage mocht nog enkele uren de kelder in.


We maakten nog een tussenstop in hetzelfde restaurantje als gisteren, voor een laatste lekker en voedzaam Mexicaans ontbijt.  We gaan dat fruit missen!


Verder op weg naar Parque Chapultepec, naar de dierentuin.  Je mag gratis binnen, maar voor alle extraatjes (vlindertuin, etc.) moet je betalen.  Sommige dieren hadden een ruim verblijf, maar andere dieren hadden dan weer een kooi van ocharme een zakdoek groot.  Het was vaak ook moeilijk om de dieren te ontwaren.  Gelukkig leken de aapjes extra hun best te doen! Maar dierentuinen zal ik altijd een beetje droevig vinden.


Toen we weer buitenstapten, het park in, was het zo mogelijk nog drukker dan 's morgens.  Bijna alle oranje kraampjes waren open, verkopers scandeerden tegen elkaar op, overal dezelfde rommel eigenlijk,...  Heel veel mensen liepen rond met een dwaze aap (met water dat uit de staart spuit) op hun hoofd...


Tegen half vijf stonden we terug bij het hotel om onze valiezen op te pikken.  De Uber die we bestelden, liet even op zich wachten, maar het duurde deze keer maar 40 minuutjes om de korte afstand tussen het hotel en de luchthaven te overbruggen.  Lotte blonk van contentement dat ze vooraan mocht zitten en de chauffeur had er plezier in.


We waren ruimschoots op tijd op de luchthaven.  Tijd genoeg (te veel eigenlijk) om te gaan eten en langs de winkeltjes te slenteren.  Met een fles tequila en een mini-sombrero extra stapten we op het vliegtuig.  Normaalgezien zaten we niet samen, maar gelukkig was er iemand bereid om van plek te wisselen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Galgenul - Tilisuna Hütte

Tilisunahütte - Lindauer hütte