Waarneemplekken verkennen

Het is nog maar 7u wanneer de kerkklokken om het kwartier op hun eigen, vreemde manier beginnen luiden.  Een klein raampje in onze slaapkamer, helemaal bovenaan de muur, laat een blik toe naar buiten.  Bewolkt...

Een gezonde spanning is haast tastbaar in de War Room.  Vandaag moeten we op zoek naar een aantal potentiële waarneemplekken, waaruit we dan eventueel morgen pas, last-minute, kunnen/moeten kiezen.


Rond eclipstijd (C2) komen we aan bij wat dan nog "Plan A" is: park Él Tecuán.  Ze verwachten hier morgen 1000 man (geen idee waar die allemaal gaan parkeren), ze hebben informatiepanelen en de lokale Scouts staat paraat om te helpen.  Maar het is hier stoffig, erg stoffig.  We rijden (lichtjes ontgoocheld) met haast onherkenbare auto's het park weer uit en "Plan A" wordt prompt (en unaniem) gedegradeerd.


We rijden achter Marnik een onooglijk dorpje binnen (Pino?) waar ze - denk ik - nog nooit toeristen hebben gezien en voor het eerst vinden we iets dat zou kunnen werken: mooi en wijds uitzicht, beschutting tegen de wind achter het muurtje rond de kerk (voor het materiaal), schaduw onder de afkapping over het basketbalveld (voor ons),...  Enige minpuntje: geen sanitair, ook niet in de vorm van struiken om ons discreet achter terug te trekken.


We maken nog een erg hobbelige rit door het dorpje en vertrekken dan weer.  Een volgende plek wordt afgekeurd wegens vervaarlijk loerende hond die dat plekje thuis noemt.

Een volgende stopplaats, waar ze voor één of andere heilige een afdakje aan het bouwen zijn, heeft zeker potentieel, maar het is de laatste stopplaats die unisono onze voorkeur wegdraagt: Parque Nayar.  Het prachtige uitkijkpunt is erg winderig, maar elders valt het wel mee.  Het toegangspoortje gaat nooit op slot en er is sanitair.  Juist nog de sleutel te pakken zien te krijgen...


Daarna was het een uur rijden naar Cuero Viejo, waar om 17u een Mezcal-toer begon die we graag wilden meepikken.  We waren net op tijd, maar we moesten wel een beetje aandringen bij de kassa om wat voort te maken, zodat we nog konden aansluiten.


Na de toer kochten we een fles Mezcal en daarna gingen we nog naar een (gigantische) supermarkt.  Twinkel, Wim en Lotte knepen er ongemerkt tussenuit om een piñata te gaan kopen voor Karin (die verjaart morgen).

We gingen terug eten in hetzelfde restaurant als gisteren.  Het was al tamelijk laat toen we terug in het huisje waren.  Lotte werd in bed gestopt en daarna bespraken we nog de laatste dingen in de War Room en staken we al wat gerief in de auto.  Het was al bijna middernacht toen we eindelijk in bed lagen.  In België is het alweer ochtend.  De ochtend van 8 april.  Eclipsdag.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Galgenul - Tilisuna Hütte

Tilisunahütte - Lindauer hütte