Gaschurn - Latzfons

Toen we om 9u opstonden, scheen het zonnetje uitbundig.  De Vallüla liet zich weer in volle glorie bewonderen.  Alsof het nog niet moeilijk genoeg was hier weg te rijden.

Na het ontbijt werden de laatste spullen in de auto geladen en gingen we de sleutels afgeven in hotel Saladina.  Daar zagen we de mevrouw die vaak het ontbijt doet (en vaak gummibeertjes bij heeft voor Lotte).  Tot in de winter! (nu écht)

Via mooie berglandschappen en véél tunnels reden we door Vorarlberg en Tirol het land uit, Italië in, terwijl Lotte op de achterbank aan het knutselen was.

Dat Passenger Locator Form dat zo nodig moest worden ingevuld?  Die test die we alledrie moesten laten afnemen?  Geen haan die ernaar kraaide.  Erger nog: we merkten zelfs de grens niet op.


De laatste kilometers verliepen langs bochtige, soms erg steile en smalle wegen.  Een mens zou er de slappe lach van kunnen krijgen.


Tenslotte reden we het erf op van het Obergruberhof, waar Lotte al snel verdween in de speeltuin, terwijl Wim de auto uitlaadde en ik binnen alles een plekje gaf.  Toen we daarmee klaar waren, reden we naar de Poli-supermarkt in Brixen.  Wat een verschrikking!  In normale tijden zou ik misschien iets geschreven hebben over het harde licht en de veel te luide achtergrondmuziek...  Maar wanneer er een boosaardig virus de ronde doet?  Het "verkeerslicht" aan de ingang om het aantal mensen te beperken, stond er alleen maar voor de sier, want het was erg druk in de winkel.  Iedereen droeg wel een mondmasker, maar het was chaotisch en iedereen liep kriskras door elkaar.  Volgende keer toch ergens anders boodschappen gaan doen...


Na het bochtenwerk genoten we bij de boerderij van het zonnetje en het adembenemende uitzicht op de Dolomieten.  Het avondeten werd meermaals onderbroken om foto's te nemen van een regenboog en het veranderende licht over de bergen.  We gingen nog even in de ligzetels genieten buiten, maar het koelt hier wel snel af.

We staken Lotte in bed en ze bleef nog een tijdje vrolijk zingen.  Zou ze dat thuis ook doen (en horen we het dan gewoon niet)?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag