Garfrescha

Tegen 9u kwam Lotte bij ons in bed gekropen.  Een halfuurtje later stonden we op.  Het was zonnig en de liftjes gingen al.  Volgens de weersvoorspellingen zou dat echter niet blijven duren en zou het tegen 14u gaan regenen...

Omdat Lotte graag een stoeltjeslift wilde nemen (en wij dat een goed plan vonden), reden we naar Gortipohl, waar we de Garfrescha Bahn naar boven namen.  Ik was al blij toen ik in de verte een eekhoorntje zag scharrelen, maar toen moesten de twee herten pal onder ons nog komen...  Gek om die dieren vanuit vogelperspectief waar te nemen!

In het naar boven gaan, hadden we hier en daar al een paadje zien slingeren.  Hoewel we eigenlijk een rust(ige) dag wilden houden en vooral wilden picknicken boven, waren we kort nadien alweer te voet onderweg, de berg af.  Dat Lotte de verkeerde schoenen had aangetrokken, was geen bezwaar.

Het pad daalde weliswaar goed maar lag er gemakkelijk bij.  We waren nog maar net vertrokken of Lotte stond al te wijzen naar de duizenden kikkervisjes in een klein meertje, terwijl Wim zich vergaapte aan een dikke kikker die in het gras zat.  Bleek dat er daar nog een heleboel kleine kikkertjes rondsprongen en bijna trapte ik op een dik, bruin exemplaar.

Onderweg begon het eerst te druppelen maar daarna - veel te vroeg volgens het weerbericht - effenaf te gieten.  Gelukkig maakten we snel vaart en stonden we al gauw terug bij de auto.

In de namiddag veranderde ons huisje steeds meer in een "room without a view".  Het regende pijpenstelen en we moesten lopen om tijdens het zeer korte eindje tot bij de sauna niet doorweekt te geraken.  Lotte had geen zin om mee in de sauna te gaan en maakte een mooie tekening van ons drietjes in de sauna.  Wim werd "gezegend" met te korte armpjes en ik met een boezem die voor chronische rugklachten moet zorgen.

Veel anders dan lezen, elkaar verdringen voor het beste plekje en lezen, hebben we niet gedaan voor de rest van de dag.

Nadat Lotte in bed was gelegd, probeerden we de gefotografeerde fauna en flora zo veel mogelijk te identificeren.  We kropen vroeg in bed en lazen nog wat.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Galgenul - Tilisuna Hütte

Tilisunahütte - Lindauer hütte