Meidendag!

Het was nog geen 7u toen de wekker al afging: tijd voor Wim om aan de rit naar huis (voor z'n tweede prik) te beginnen.  Lotte kwam nog even knuffelen, ik maakte een pretpakket voor onderweg.  Dat het nog koud was, was duidelijk aan de tamheid van de alpenlandsalamander te zien, die dicht bij de deur zat (en waar Wim zomaar overheen kon stappen).

Lotte en ik kropen terug in bed, maar toen we rond 9u30 opstonden, was het nog steeds erg bewolkt...  Na onze havermoutpap wandelden we naar beneden, naar de sportwinkel, de heerlijk geurende winkel van Dieter Lang en de Spar.


Vlak voor de middag namen we de gondel naar boven, maar daar was niks te zien.  Terug met de gondel naar het middenstation dan maar!  We bekeken hoe de dalafdaling begon en begonnen aan het pad naar beneden.  Onderweg plukten we sparrentoppen (om hoestsiroop te maken) in het bos en vonden we een schedel (die namen we mee).


Terug in het huisje zette ik meteen de sauna aan.  Lotte wilde er niet mee in, maar stond erop dat ik er wel in ging.  Ze wist immers waar ik was en kent het hier goed, maar toch: wat wordt ons meisje groot!

De rest van de dag lazen we wat en Lotte werkte aan haar kussen van kruisjessteek van Grote Smurf.

Toen Wim thuis was na z'n prikje, skypeten we.  Lotte vertelde honderduit, maar had verwacht dat hij bij omi & opi was en hen ook te zien.  Dus na ons belletje met papa, skypeten we ook nog even met omi & opi.  Weer die spraakwaterval!

Dan was het alweer bedtijd voor Lotte.  Ik las mijn boek nog uit en knipte dan ook het licht uit.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag