Kennismaking met China

Het is 20 voor 6 's avonds in Beijing.  Net een verfrissende douche genomen en ik hoop dat ik straks niet op mijn bord in slaap val.  24 Uur geleden stonden we nog aan te schuiven op een drukke luchthaven in Zaventem, slapen op het vliegtuig bleek een hopeloze zaak (en Kung Fu Panda is zoveel leuker dan proberen te slapen) en de dag was al goed gevuld!  De schrik voor de Mexicaanse griep zit er goed in bij de Chinezen: vlak voor het uitstappen werden we allemaal gescreend op koorts door een dame die eruit zag alsof ze met gevaarlijke chemische producten moest omgaan (inclusief mondmasker én bril) en zelfs een temperatuur van 37°C gaf aanleiding tot een zekere vorm van paniek onder het luchthavenpersoneel.

Uiteindelijk wist iedereen toch zijn bagage te pakken te krijgen en de groep werd verdeeld over drie bussen, die al snel vertrokken naar het park bij de Tempel van de Hemel.  Daar hebben we onze oogjes nogal open getrokken.  Vergeet het zwarte gat na uw pensioen, want u kan nog altijd gaan stijldansen in het dichtsbijgelegen park.  Of aan tai-chi doen, al dan niet met zwaard.  Of badmintonnen,... Keuze genoeg!  Ook kaartspelletjes en een dubieuse vorm van domino (met dobbelstenen) behoren tot de mogelijkheden.  En schaam u ook niet langer als u niet geheel toonvast zingt! De tempel van de hemel zelf mag er ook best zijn. Mooi rond, zeer hoog (het aantal verdiepingen weet ik helaas niet meer) en mooi versierd met knap schilderwerk. Na ons bezoek aan de tempel van de hemel kropen we terug de bus op. Het was nog altijd vroeg op de ochtend (10u?), maar het was nu al duidelijk dat iedereen op de bus enorm moe was. Het zou alleen maar erger worden.

De Tempel van de Hemel.

De volgende stopplaats was het Tian An Men plein. Een groot plein, dat wel, maar minder spectaculair dan verwacht. Historisch gezien heel belangrijk natuurlijk en de foto van Mao wereldberoemd. Hier merkten we nog maar eens dat de Chinezen rare schepsels zijn, want een jonge Chinese dame begon plots de vreemdste gebaren te tonen aan Sara. Uiteindelijk begrepen we dat ze samen met Sara op de foto wou. Sara is natuurlijk heel mooi, maar ik had toch niet verwacht dat ze dat zelfs in China wisten.

Het Tian An Men plein.

Daarna gingen we eventjes naar ons hotel om in te checken en te kijken of onze bagage al was aangekomen. De kamers zagen er zeer luxueus en groot uit. Helaas hadden we geen tijd om te slapen, want we vertrokken onmiddellijk naar het restaurant voor onze eerste Chinese maaltijd. Eten in China is echt een feest. Je zit met 8 man rond de tafel. In het midden staat een grote, ronddraaiende schijf waar ze een heleboel schotels komen opzetten. Het ene gerecht is al wat beter dan het andere, maar in het algemeen was het eten zeer lekker!

Na het eten trokken we naar de verboden stad. Deze is echt heel mooi! Enorm veel knappe gebouwen, grote pleinen en een mooie tuin. Ik had de film 'The last emperor' gezien, dus wist ik al voor een groot deel wat ik kon verwachten. Na de verboden stad gingen we opnieuw eten. In de bus zaten meer en meer zombies. Het restaurant was zeer gelijkaardig aan het restaurant van de voormiddag, hoewel je hier ook verse vis kon eten. En vers was de vis wel, want je kon je eigen vis uitkiezen uit een aquarium. Wij aten geen vis, maar een gelijkaardige maaltijd als tijdens de middag. Na het eten keerden we terug naar het hotel en kropen we zeer moe, maar tevreden vroeg in bed.

De Verboden Stad.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Galgenul - Tilisuna Hütte