Het Stenen Woud en dan naar Yangshuo

Om 7 uur moest onze bagage al buiten staaan, dus we moesten vroeg ons bedje uit.  De nacht had deugd gedaan, maar was te kort.  Na het ontbijt vertrokken we met onze gids, Helen, met de bus naar het Stenen Woud.  Druk verkeer en na een halfuur hadden we dan ook prijs.  Een brommer, hoeveel punten zijn er daarmee verdiend?  Gelukkig kwam de passagier er enkel met kleerscheuren vanaf!  200 Yuan rijker kon het brommertje weer verder, en wij ook.  Met geld valt alles te regelen!

Na een rit van ongeveer twee uur kwamen we aan bij het Stenen Woud.  Ondanks al het volk, was het toch een verademing om weer in de natuur te kunnen rondlopen.  Jammer genoeg moest iedereen samen blijven, omdat je daar snel kan verdwalen.  Je had wel verbeelding nodig om de juiste dingen te herkennen in de rotsformaties.

Het Stenen Woud.

Het Stenen Woud.

Na het middageten bracht de bus ons door het drukke verkeer naar de luchthaven van Kunming, waar we het vliegtuig naar Guilin namen, een boerengat van ocharme 700000 inwoners.  Daar maakten we kennis met onze nieuwe lokale gids, Lancy.  Na het avondmaal reden we met haar naar ons hotel in Yangshuo.  In dit stadje bestaan blijkbaar geen hoge gebouwen, dus we slapen niet hoog boven de grond, maar gewoon op het gelijkvloers.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag