Xi'An

We hadden nog tamelijk goed geslapen op de trein en toen we rond 7u wakker werden, zaten we al bijna in Xi'An. De trein kwam mooi op tijd aan en iets later stonden we al op het plein voor het station, met mooi uitzicht op de omwalling van Xi'An. Op de bus maakten we kennis met Catherine, onze nieuwe gids en reden we naar het hotel. Na het uitgebreide ontbijt was onze kamer nog niet vrij, maar we waren toch een van de eerste die na een paar minuutjes mochten vertrekken. De kamer was overdreven groot en chique.

Om 11u vertrokken we naar de Grote Pagode van de Wilde Gans, een spectaculaire boeddhatempel van 7 verdiepingen. We kregen daar wat tijd om zelf rond te wandelen. Na het eten bezochten we de stadsmuur van Xi'An. Heel groot en breder dan we verwacht hadden. De muur is een vierkant van 14km en eens per jaar wordt er zelf een wedstrijd op gelopen.

De Grote Pagode van de Wilde Gans.

De stadsmuur van Xi'An.

Na de stadsmuur gingen we naar de grote moskee. Die zag er eigenlijk uit als een Chinese tempel en in de moskee zelf mochten we niet binnen. Ik vond de moskee nogal tegenvallen. Na de moskee liepen we naar de mooie drumtoren, waar we een mooi uitzicht hadden op de buurt en de klokkentoren. Om daar te geraken, moesten we een druk marktje passeren.

De drumtoren.

Na de drumtoren liepen we verder naar het dumpling-restaurant. Dumplings zijn kleine maaltijden, met wat deeg rond. Naar het schijnt zijn er 18 verschillende soorten en ik denk dat we die allemaal geproefd hebben. Ze bleven maar met nieuwe schotels langskomen! Uiteindelijk kwamen ze een zeer grote schotel, met deksel op tafel zetten. Onder die schotel werd een vuurtje aangemaakt en daarna werden mini-dumplings in de ketel gedaan. Het aantal dumplings in de soep vertelde iets over de toekomst. Ik krijg een promotie (3 dumplings) en Sara heel veel geluk (2 dumplings). 

Dumplings.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Galgenul - Tilisuna Hütte