Shanghai

Ook in miljoenensteden zijn de straten 's nachts leeg (of toch bijna). Dat merkten we toen de bus ons naar het hotel bracht.  Hip gekromde verlichtingspalen, futuristisch aandoende brugcomplexen, hoge gebouwen die zich aftekenen tegen de donkere nachtelijke hemel,... Shanghai is groots.

Tegen 2u20 kwamen we aan bij het hotel.  Wie op de bus nog niet in slaap gevallen was, had alvast kleine oogjes.  Wij waren nog bij de gelukkigen: we konden snel onze valiezen en onze sleutel bemachtigen, zodat we 10 minuutjes later al heerlijk in bed lagen.  Tot 7 uur later.

Na het ontbijt hadden we nog even tijd om volledig wakker te worden, want de bus vertrok pas om 12 uur, meteen richting eethuis.  Na het middagmaal bezochten we de Tempel van de Jaden Boeddha en struinden we door de Oude Bazaar naar een prachtige Chinese tuin.

De tempel van de Jaden Boeddha.

Chinese tuin in Shanghai.

Het was dan al snel weer tijd om te eten.  We waren er wel vroeg bij om te eten, want daarna stond er nog een boottocht op het programma.  We waren nog maar net vertrokken of het begon te gieten. Gelukkig klaarde het snel weer op, zodat we de skyline van Shanghai vanop het dek konden bewonderen.  Mooi en lelijk tegelijk: zoveel lichtpollutie en toch ook weer magisch.

De skyline van Shanghai.

Terug in het hotel overlegden we nog even over de strategie voor morgen.  Het belooft een korte nacht (en een lange dag) te worden...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag