Naar Ping'An en Shanghai

We konden vandaag wat langer slapen, want we zouden pas om 9u30 vertrekken. We hadden voor het ontbijt nog eventjes de tijd om te zwemmen (in de lichte regen). Het ontbijt was uitstekend! Zeer uitgebreid en zeer lekker, met live piano-muziek op de achtergrond.

Bij het uitchecken kregen we dankzij mijn 'starwoods preferred guest' kaart nog een doosje thee als geschenk.

Om 9u30 vertrokken we toen naar Ping'An, een klein dorpje in de bergen. De rit duurde ongeveer 3 uur en het eerste uur verliep alles rustig. Daarna werd de weg alsmaar smaller en steiler. Op een bepaald moment moesten we overstappen in een kleinere bus die ons dicht bij het dorpje zou afzetten. Toen ging het pas echt naar boven! De buschauffeur scheurde door de scherpe bochten, toeterde er op los en stak op de smalle weg twee andere bussen voorbij.

Lekker eten in Ping'An.

Uiteindelijk kwamen we veilig aan in Ping'An. De plaatselijke vrouwen klampten ons al direct aan om prullen te verkopen. We gingen eerst eten in het dorpje en daarna klommen we hoger en hoger. We zagen meer en meer bergen, rijstplantages in terrassen, ... Echt enorm mooi! Het was een iets langere wandeling, dus konden we ons eens uitleven. Tijdens de afdaling raakten we elkaar kwijt, maar we waren wel op tijd beneden aan de bus.

De rijstterrassen in Ping'An.
De rijstterrassen in Ping'An.

Tijdens het terugkeren kreeg bus 2 een klapband. Gelukkig reed bus 2 voorop, zodat de gestrande reizigers in de 2 andere bussen konden overstappen. Na nog eens te eten, vertrokken we naar de luchthaven voor de vlucht naar Shanghai. Het was enorm druk op de luchthaven, we kochten de eclips-'champagne' (een soort wijn dus) en konden uiteindelijk op het vliegtuig stappen. Om 0u10 landde het vliegtuig in Shanghai.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Galgenul - Tilisuna Hütte

Tilisunahütte - Lindauer hütte