Xi'An naar Kunming

Nu was het mijn beurt om last te krijgen van airconditionitis, dus kon ik maar heel moeilijk slapen... Om drie uur schrokken we toen nog eens wakker omdat plots alle lichten aansprongen (na werken aan de electriciteit).

Na het ontbijt reden we naar de luchthaven van Xi'an. Alles verliep vlot en na een vlucht van twee uur kwamen we aan in Kunming, een kleine stad met amper 5 miljoen inwoners. Kunming ligt op bijna 2000 meter hoogte en de temperatuur was heel aangenaam. Lekker warm en niet vochtig. We reden direct naar het restaurant (ook al hadden we op het vliegtuig al gegeten).

De kabellift naar de Westelijke Heuvels.

Daarna reden we door naar de Westelijke heuvels. Daar hadden we een mooi uitzicht op een meer en de stad. We moesten eerst met een primitieve kabellift naar boven. De wandeling zelf ging naar beneden, waar we van tempeltje naar tempeltje liepen. Het deed deugd om eens in de bossen kunnen rond te wandelen.

De wandeling in de Westelijke Heuvels.

Toen was het alweer tijd om te gaan eten. Het eten was zeer lekker, met meerdere visschotels. 's Avonds was er nog een praatje van Jan over de Chinese sterrenkunde.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Galgenul - Tilisuna Hütte