Chengde


Het hotel in Chengde was niet zo goed geïsoleerd, zeker niet tegen geluidsoverlast. Ons buurmeisje had last met de kaart voor de deur (die was afgebroken) en dus was de deur een ganse tijd aan het piepen. De Chinezen die te hulp kwamen maakten enorm veel lawaai. Toen dat eindelijk voorbij was, konden we nog een hele tijd de tv van één van onze buren horen. We waren dus nog moe toen we opstonden.

Het ontbijt was iets minder uitgebreid dan in Beijing, maar we konden zeker niet klagen. De eerste stop vandaag was het zomerpaleis. De gebouwen zelf waren niet zo indrukwekkend (de verboden stad was veel mooier), maar de tuin was wel heel groot. Een mooi meer met vele lelies, mooie gebouwen en brugjes. Zowel bij de gebouwen als in het park stonden wat Chinezen muziek te maken.

Het zomerpaleis in Chengde.

Daarna reden we verder naar het kleine Potala. Een kleinere kopie van het Potala paleis in Lhasa (Tibet). Dit gebouw heeft een totaal andere stijl dan al de vorige gebouwen die we al hebben gezien. Om het gebouw op het echt potala paleis te laten lijken en om het indrukwekkender te maken, waren de onderste verdiepingen eigenlijk helemaal opgevuld.  Er stonden ook heel wat andere gebouwen die eigenlijk volledig (ook van binnen) uit steen bestonden. Binnen in het potala paleis was er een pleintje met een Chinese tempel. Echt wel de moeite! Van helemaal bovenaan hadden we een prachtig uitzicht. Ook de 'kleine Chinese muur' rond het zomerpaleis was goed te zien.

Het kleine Potala.

Het middagmaal was in een restaurant waar ze duidelijk niet goed wisten hoe ze de afwas moesten doen. Ook de tafels waren nogal vuil. Na het eten vertrokken we met de bus terug naar Beijing. Ik was aan het lezen terwijl Sara op de weg naar de spannende busrit keek. Uiteindelijk kwamen we zonder ongelukken in Beijing aan.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag