Crête de Géruen

We stonden opnieuw op om 8u. Na het ontbijt, het papje voor Lotte en nadat alles klaar was, vertrokken we naar Les Mées. Gelukkig vonden we vlug een parkeerplaats en konden we snel het marktje bezoeken. Er waren niet zo veel kraampjes, dus waren we snel rond. We vonden er deze keer wel olijven (en dolmades).

Mooi brood op het marktje van Les Mées.

We reden door naar Thoard via de Route du Temps. Via Champtercier en de Pic de Bonnet hadden we een mooi uitzicht op Thoard. De parking stond bijna vol, maar gelukkig vonden we toch nog een plaatsje. We stapten naar de zonnewijzer, maar die was volledig overgroeid door onkruid. Op de parking gaven we Lotte een nieuwe luier.

De volledig overwoekerde zonnewijzer in Thoard.

We aten bij het uitkijkpunt van Le Castellard. We reden verder via de Col de l’Hysope naar de Col de Fontbelle. Daar begonnen we de wandeling naar de Crête de Géruen. In het begin was het paadje breed, maar plots werd het lekker smal. Vandaar begon het ook te stijgen en het bleef ook stijgen. Na een hele tijd klimmen begonnen we steeds mooiere uitzichten te krijgen op de mooie bergen en op de Crête. Na ongeveer 2 uur kwamen we boven op de Crête. Wat een mooi uitzicht!

Op weg naar de Crête de Géruen.

Het terugkeren ging een stuk sneller want we moesten via dezelfde weg terug. Het was intussen koud geworden, dus was Lotte blij dat ze met een nieuwe luier wat kon opwarmen in de auto.

Boven op de Crête de Géruen.

We stopten aan de Pierre Écrite, een inscriptie van de Romeinen in de rotsen. We kregen nog een schitterend uitzicht op de bergen rond Sisteron en op Sisteron zelf. Rond 19u waren we terug aan het huisje, net toen het terug begon te regenen. We genoten van de aperitief en een zelfgemaakte pizza terwijl we de valiezen al begonnen te maken. Rond middernacht kropen we in bed.

De citadel van Sisteron.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag